(Δηλώσεις & φωτό) Θρίαμβος για τους αθλητές του Γιάννη Μπλούτη! 12 στα 12 χρυσά μετάλλια στο Κύπελλο Ελλάδας του BJJ

(Δηλώσεις & φωτό) Θρίαμβος για τους αθλητές του Γιάννη Μπλούτη! 12 στα 12 χρυσά μετάλλια στο Κύπελλο Ελλάδας του BJJ

 

 

Με τα χρυσά μετάλλια των κατηγοριών τους στις βαλίτσες τους επιστρέφουν στη Μύκονο οι αθλητές του Brazilian Jiu Jitsu. Σάρωσαν στις κατηγορίες τους και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πάρουν ανάσα. Δώδεκα αθλητές, δώδεκα χρυσά μετάλλια είχαν τα παιδιά κάνοντας ένα ολόκληρο στάδιο να παραμιλά και τις κάμερες να απαθανατίζουν τις κινήσεις τους.
 
«Είναι απίστευτο αυτό που έγινε στην Θεσσαλονίκη» μας λέει ο προπονητής και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο BJJ Γιάννης Μπλούτης. «Οι αθλητές μας βγήκαν όλοι πρωταθλητές στις κατηγορίες τους. Περιμέναμε ότι θα πάμε καλά, είχαμε δουλέψει πολύ τον τελευταίο καιρό, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό το αποτέλεσμα. Το ένα χρυσό έφερνε το άλλο και στο τέλος είχαμε δώδεκα στα δώδεκα. Οι αθλητές μας είχαν καλή ψυχολογία που με τα πρώτα χρυσά άρχισε να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Όταν όμως άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός τους, άλλο τόσο αυξάνονταν και το άγχος για τους αθλητές που θα αγωνίζονταν αργότερα. Κατάφεραν ωστόσο να το ξεπεράσουν, να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να φέρουν αντίστοιχα αποτελέσματα».
 
 
Στους αγώνες κυπέλλου συμμετείχαν 31 Σωματεία και 370 αθλητές διαφόρων ηλικιών από όλη την Ελλάδα. Η Μύκονος είχε από τις πιο μικρές ομάδες αλλά είναι και η μοναδική που έφυγε με ένα χρυσό μετάλλιο για κάθε αθλητή που συμμετείχε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αποστολή ήταν 75 αθλητές, όταν η Μύκονος είχε μόλις 12, ηλικίας από 6 έως 14 ετών, οι οποίοι όπου συμμετείχαν έγιναν χρυσοί, γεγονός που ανέβασε τον Αθλητικό Σύλλογο της Μυκόνου στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.
 
 
Η εκπληκτική εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών μας αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Brazilian Jiu Jitsu στη Μύκονο από τον άλλοτε πρωταθλητή με πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και σημερινό προπονητή των παιδιών, Γιάννη Μπλούτη. Ο ίδιος ωστόσο μιλά με μετριοφροσύνη, για συλλογική δουλειά που γίνεται η οποία δημιουργεί το καλό κλίμα και φέρνει την επιτυχία. «Παρόλο που το Brazilian Jiu Jitsu είναι ατομικό άθλημα, ωστόσο για να μπορέσεις να έχεις τέτοια επιτυχία παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Σε αυτή συμβάλει τόσο η προπόνηση, όσο και η στήριξη που υπάρχει στην ομάδα από την πλευρά των γονιών και των χορηγών. Οι αθλητές δούλεψαν πάρα πολλές ώρες και οι κόποι τους ανταμείφθηκαν από το αποτέλεσμα» αναφέρει.
 
 
Οι 12 Μυκονιάτες πρωταθλητές μας είναι εξής: 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6 ΕΤΩΝ
Νικόλαος Χανιώτης
Κωνσταντίνος Κανάρης
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 7 ΕΤΩΝ
Αντρέας Μαγκαφάς 
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8 ΕΤΩΝ
Γιώργος Ντόκας
Βάλια Παπαριτσίδη
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 9 ΕΤΩΝ
Πέτρος Αθανασούλης
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 10 ΕΤΩΝ
Ηλίας Παπαριτσίδης
Έλενα Αράπη
Εριέτα Σώχου
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 11 ΕΤΩΝ
Χρυσούλα Κονταράτου
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 13 ΕΤΩΝ
Γιάννης Κονταράτος
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 14 ΕΤΩΝ
Μαρία Χανιώτη
 
 
Επόμενος στόχος για τους αθλητές του Γιάννη Μπλούτη είναι η συμμετοχή σε μία Ευρωπαϊκή ή Παγκόσμια διοργάνωση στο εξωτερικό. «Μετά από τις επιτυχίες που είχαμε στο κύπελλο και προ διμήνου στο πρωτάθλημα Ελλάδας, ευκαιρία είναι τώρα που η ψυχολογία της ομάδας είναι ανεβασμένη να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και στο εξωτερικό» αναφέρει ο κ. Μπλούτης, τονίζοντας ότι το 2019 αθλητές μας είχαν συμμετάσχει στο τουρνουά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IBJJF. Τότε είχαν λάβει μέρος 8 αθλητές οι οποίοι είχαν αποσπάσει 7 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο. 
 
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις επιδόσεις τους και στον προπονητή τους Γιάννη Μπλούτη για την εξαιρετική δουλειά που κάνει.