Τι θέλει να πει ο «ποιητής»; Ποιους ενώνει ο Αλέκος Βαμβακούρης;

Τι θέλει να πει ο «ποιητής»; Ποιους ενώνει ο Αλέκος Βαμβακούρης;

 

 

Μία ανάρτηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και μπορεί να έχει πολλές μεταφράσεις έκανε ο αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Ατζαμόγλου με αφορμή τα γενέθλια του πρώην αντιδημάρχου και μέλους του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου «Μύκονος Πρώτη Ξανά» του Χρήστου Βερώνη.
 
«Χρόνια πολλά Αλέκο μας. Μόνο εσύ μπορείς να τους ενώνεις όλους!! Είσαι ο συνδετικός μας κρίκος και γι΄αυτό σε αγαπάμε» αναφέρει στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ατζαμόγλου. Μια ανάρτηση που συνοδεύεται και από αντίστοιχα φωτογραφικά στιγμιότυπα του κ. Ατζαμόγλου με τον κ. Βαμβακούρη με πρώην και νυν δημάρχους. Στιγμιότυπα που θα μπορούσαν να φανούν «τυχαία» και σε επίπεδο ευχών, σε περίπτωση που δεν συνοδεύονταν με αυτά τα σχόλια… Την δεδομένη πάντως στιγμή και με τον συγκεκριμένο σχολιασμό η ανάρτηση προκαλεί πολλά ερωτηματικά και μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως!
 
 
Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ο κ. Βαμβακούρης δεν είναι πια πολιτικός «αντίπαλος» του κ. Κουκά, αν και ανήκει στον συνδυασμό του κ. Βερώνη; Ή μήπως δεν ανήκει πλέον; Διότι δεν πιστεύουμε ότι έχουν υπάρξει συνομιλίες «συνδετικού τύπου» ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς!.. Ωστόσο παρασκηνιακές επαφές μεταξύ του κ. Βαμβακούρη και στελεχών του συνδυασμού του κ. Κουκά για... προσχώρηση πιθανόν να έχουν υπάρξει. Γεγονός που αποδικνύεται και από τον "πληθυντικό" που χρησιμοποιεί στις "ευχές" του ο αντιδήμαρχος. 
 
Στο σημείο αυτό θυμίζουμε ότι Ατζαμόγλου και Βαμβακούρης έχουν θητεύσει πολιτικά υπό την σκέπη του ίδιου συνδυασμού το 2010-2014 με δήμαρχο τότε τον Αθ. Κουσαθανά - Μέγα. Συνδυασμός με τον οποίο πήρε το "βάπτισμα του πυρός" πολιτικά ο κ. Ατζαμόγλου.
 
Πάντως ο ίδιος ο κ. Βαμβακούρης μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αφενός ανήκει στον συνδυασμό του κ. Βερώνη, αφετέρου δεν έχει εκφράσει κάποια πρόθεση περί ανεξαρτητοποίησης ή προσχώρησης του στην «Πρωτοβουλία Δράσης» τουλάχιστον επισήμως!
 
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία δημοσίευση που μόνο τυχαία δεν έγινε με αυτό τον τρόπο και δεν γνωρίζουμε αν αποτελεί ευχή ή πρόθεση η ύπαρξη "συνδετικού κρίκου"... Κι αν αυτή τη στιγμή υπάρχουν σενάρια και ερωτηματικά, σύντομα θα απαντηθούν καθώς βρισκόμαστε στον τελευταίο χρόνο πριν τις εκλογές του 2023 και πολλά έχουμε να δούμε μέχρι τότε.