Αποκριάτικες εκδηλώσεις Δήμου Μυκόνου

Αποκριάτικες εκδηλώσεις Δήμου Μυκόνου

 

 

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες της Αποκριάς. Τρίτη συνεχή χρονιά χωρίς καρναβάλι φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όμως το νησί μας θα αποκτήσει καρναβαλικό χρώμα με εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς 5 και 6 Μαρτίου στον γιαλό, παράλληλα με on line εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα.

Κόντρα στις δύσκολες συνθήκες των καιρών, ο Δήμος Μυκόνου έρχεται να δώσει μια μικρή νότα χαράς και ξεγνοιασιάς στα παιδιά, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.

Το παραδοσιακό Γαϊτανάκι, ο Θησαυρός του Μερμελέχα, ένα υπέροχο Αποκριάτικο Τρενάκι και πρωτότυπα παιχνίδια, έρχονται με σκοπό να διασκεδάσουν και να δώσουν το στίγμα της Αποκριάς!

Παράλληλα "Ο Θησέας και ο Μινώταυρος" από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται σε on line παράσταση ενώ επίσης διαδικτυακά τα παιδιά μπορούν να μάθουν πως θα φτιάξουν τον δικό τους χαρταετό με την βοήθεια των Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου.

Το Διαδικτυακό Εργαστήρι Χαρταετού από τους Ναυτοπροσκόπους Μυκόνου είναι διαθέσιμο στην σελίδα μας στο Facebook// mykonosculture (Μύκονος Πολιτισμός, Αθλητισμός, Νέα Γενιά).

ON LINE ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» Βιντεοσκοπημένη Θεατρική παράσταση από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Η πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας μας, και οι περιπέτειες του. Μια εντυπωσιακή εικαστική απόδοση από τους ηθοποιούς, μέσα από την δημιουργία ενός θαλάσσιου κόσμου πάνω στη σκηνή.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά.

Για δηλώσεις συμμετοχής γράψτε «Θεατρική Παράσταση» και αποστολή στο culture@mykonos.gr . Η αποστολή θα γίνεται μέχρι εξαντλήσεως των κωδικών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

11:00 – 14:00 ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Φτιάξτε ομάδες και ανακαλύψτε στα σοκάκια της χώρας τον κρυμμένο Θησαυρό του Μερμελέχα. Πληροφορίες και Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 4/3 στο γραφείο του Τμήματος Πολιτισμού στο ισόγειο του Δημαρχείου και στο 22893-60140 καθημερινά 08:00-16:00.

11:00 – 17:00 ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ

Ένα γαλάζιο τρενάκι, σαν μυκονιάτικο τρεχαντήρι, επανδρωμένο με κεφάτους καρναβαλιστές και μασκότ, επιβιβάζει μικρούς και μεγάλους, σε ένα καρναβαλικό δρομολόγιο κατά μήκος του γιαλού.

Επιβίβαση με επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης/ Rapid test 48 ωρών/ Self Test 24 ωρών για κάτω των 17 ετών.

Αφετηρία: Πλατεία Μαντώ

14:00-18:00 ΣΑΜΑΤΟΤΣΑΡΚΑ

Απόκριες σημαίνει σαματάς, κέφι και τραγούδι. Μια κεφάτι παρέα με τύμπανα, ντέφια και μαράκες θα βολτάρει στο γιαλό σκορπίζοντας αποκριάτικο κέφι. Η Σαματότσαρκα θα πλημμυρίσει τον γιαλό και την Κυριακή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

11:00-12:00 ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ

Εντυπωσιακά γαϊτανάκια θα στηθούν στο γιαλό για να μοιράσουν τις πολύχρωμες κορδέλες τους σε όλα τα παιδάκια και υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, να πλέξουμε, να ξεμπλέξουμε και να στροβιλιστούμε σύμφωνα με το παραδοσιακό έθιμο. Σημείο Συνάντησης Πλατεία Μαντώ.

12:00 – 18:00 ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ

Ένα γαλάζιο τρενάκι, σαν μυκονιάτικο τρεχαντήρι, επανδρωμένο με κεφάτους καρναβαλιστές και μασκότ, επιβιβάζει μικρούς και μεγάλους, σε ένα καρναβαλικό δρομολόγιο κατά μήκος του γιαλού.

Επιβίβαση με επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης/ Rapid test 48 ωρών/ Self Test 24 ωρών για κάτω των 17 ετών.

12:00 – 14:00 ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Μια σειρά πρωτότυπων ψυχαγωγικών δράσεων οι οποίες με ασφάλεια, αποστάσεις και κυκλική ροή θα απασχολήσουν τα παιδιά με παιχνίδια ευστοχίας, limbo, γελοδιαδρομές, και θα τους μοιράσουν μάσκες, σερπαντίνες και καπέλα, σφυρίχτρες και καραμούζες! Πλατεία Μαντώ.

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Γαϊτανάκι και οι «Δράσεις με αποστάσεις» της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή αλλαγές που μπορεί να προκύψουν, ακολουθείστε την Σελίδα μας στο FACEBOOK // mykonosculture Μύκονος Πολιτισμός, Αθλητισμός, Νέα Γενιά και στο 22893-60140 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00-16:00