Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Επίσκεψη της Χαρίκλειας Γιασιράνη στις Βρυξέλλες και ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά κονδύλια

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Επίσκεψη της Χαρίκλειας Γιασιράνη στις Βρυξέλλες και ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά κονδύλια

 

 

 

 
Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος  ΠΝΑΙ Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  κα Χαρούλα Γιασιράνη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης,τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των Open Days που γίνεται κάθε χρόνο,στις αρχές Οκτωβρίου.
 
 
Η κα Γιασιράνη, εκπροσώπησε την ΠΝΑΙ στα Open Days αλλά και σε σειρά τεχνικών συσκέψεων που έγιναν με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή κας Μαρίας Σπυράκη, μέλους της Επιτροπής  Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regio) της ΕΕ. Στις τεχνικές συναντήσεις πήραν μέρος  Ευρωβουλευτές, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Επιτροπής Περιφερειακής  Ανάπτυξης, διακρατικών προγραμμάτων, Έλληνες και Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι των Περιφερειών της χώρας  για τα Ευρωπαϊκά  θέματα.
 
 
Σκοπός των συσκέψεων, ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων των Περιφερειών της χώρας για  το σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, τα διακρατικά προγράμματα και τις Μακροπεριφέρειες που δημιουργούνται στην Ευρώπη, με πρώτη την Αδριατική-Ιόνιο. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα υπόλοιπα διαθέσιμα  της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 που παραμένουν αδιάθετα και τις προοπτικές απορρόφησης τους.
 
 
Στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων, πραγματοποιήθηκαν άλλες, κατά τις οποίες οι εκπρόσωποι των Περιφερειών της χώρας ,συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά μεταξύ τους αλλά και με θεσμικούς φορείς των περιφερειών τους, προκειμένου να έχουν απ' ευθείας γραμμή επικοινωνίας και συνεργασία με τα όργανα και τις Επιτροπές της ΕΕ για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.