Π.Ο.Τ.: 1η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής Νέων για τον Τουρισμό

Π.Ο.Τ.: 1η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής Νέων για τον Τουρισμό

 

 

Την 1η Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Νέων για τον Τουρισμό προανήγγειλαν ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ.Zurab Pololikashvili με τον Υπουργό Τουρισμού της Ιταλίας κ.Massimo Garavaglia.

Η Σύνοδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σορέντο της Ιταλίας από τις 27 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, θα φέρει σε επαφή παιδιά και νέους από όλο τον κόσμο, παραδίδοντάς τους μια πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μοιραστούν το όραμά τους και τις ελπίδες τους για τον τομέα. Σύμφωνα με τη δέσμευση του Π.Ο.Τ. για την ενδυνάμωση των νέων, η πρωτοβουλία θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να δικτυωθούν με ηγέτες από τον κόσμο της πολιτικής και των επιχειρήσεων, καθιστώντας τους μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, καθώς ο τουρισμός εκπληρώνει τις δυνατότητές του ως μοχλός της ατζέντας 2030 Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Καλωσορίζοντας τους πρώτους συμμετέχοντες, ο Γενικός Γραμματέας του Π.Ο.Τ. τόνισε ότι ο τουρισμός είναι μια αποδεδειγμένη πηγή ευκαιριών για τους νέους, τόσο στις πόλεις, όσο και στις αγροτικές κοινότητες, από όποιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο και αν προέρχονται και σε όποια περιοχή του κόσμου κι αν διαμένουν.

Από πλευράς του, ο υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας ανέφερε ότι οι νέοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην υπέρβαση της κρίσης που αντιμετωπίζει ο τουριστικός τομέας, αποτελώντας ενεργό παράγοντα ανάκαμψης και διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στη μετάβαση σε έναν πιο βιώσιμο τουρισμό, κάτι που είναι απαραίτητο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

tornosnews.gr