Επιχείρηση διάσωσης στη Φτελιά - Πλημμύρισε σπίτι από τα ορμητικά νερά

Επιχείρηση διάσωσης στη Φτελιά - Πλημμύρισε σπίτι από τα ορμητικά νερά

 

 

 

Φωτογραφία: Η στιγμή της μεταφοράς από πυροσβέστη μίας εκ των εγκλωβισμένων γυναικών στο όχημα της πυροσβεστικής.

Επιχείρηση διάσωσης δύο γυναικών στήθηκε τα ξημερώματα στη Φτελιά Μυκόνου. Δύο γυναίκες 37 και 64 ετών εγκλωβίστηκαν στο σπίτι τους όταν αυτό πλημμύρισε από τα ορμητικά νερά. Η τρίωση επιχείρηση ξεκίνησε στις 02:30 μετά τα μεσάνυστα και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 05:30 τα ξημερώματα μετά από μεγάλες προσπάθειες των αντρών της πυροσβεστικής σε συνεργασία με την πολιτική προστασία.

Η συνεχής και δυνατή βροχή που έπεφτε από χθες το απόγευμα στο νησί είχε σαν αποτέλεσμα να σχηματιστούν χείμαρροι και να πλημμυρίσουν χωράφια σε διάφορες περιοχές. 

Ανάμεσα σε αυτές και η Φτελιά, όπου οι  δύο άτυχες γυναίκες ξύπνησαν και είδαν ξαφνικά το σπίτι τους να πλημμυρίζει. Ορμητικά νερά που κατέβαιναν από τον διπλανό λόφο, πλημμύρισαν τα περιβάλλοντα της οικίας χωράφια, και σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν στο δικό τους από μικρά ανοίγματα που υπήρχαν σε αυτά. Ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος που είχε σαν αποτέλεσμα το σπίτι τους να πλημμυρίσει.

Αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και έφτασε στο σημείο με ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο άντρες και ενημέρωσε και την Πολιτική Προστασία του Δήμου όπου παραβρέθηκε με έναν υπάλληλο και στήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο γυναικών από το πλημμυρισμένο σπίτι.

Η πρόσβαση δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς μεγάλο μέρος της περιοχής είχε πλημμυρίσει.και το όχημα της πυροσβεστικής έφτασε με δυσκολία στο σημείο. Τιτάνια ήταν και η μάχη των πυροσβεστών με τα νερά, καθώς πήραν τις ενοίκους στους ώμους προκειμένου να τις απομακρύνουν και τις μεταφέρουν ασφαλείς εν μέσω βροχής, στα οχήματα. 


Ορμητικά νερά έξω από το σπίτι των εγκλωβισμένων γυναικών

Παρά τις δυσκολίες η τρίωρη επιχείρηση είχε αίσιο τέλος και οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, όπου πέρασαν το υπόλοιπο της νύχτας τους.

Το πρωί στο σημείο έφτασαν μπουλντόζες προκειμένου να ανοιχτεί  δίοδος για να δοθεί διέξοδος στα νερά που είχαν μετατρέψει την περιοχή σε πραγματική λίμνη.