Mεγάλη τουριστική επένδυση στη Μύκονο από τη νέα ΑΜΚ της Intrakat

Mεγάλη τουριστική επένδυση στη Μύκονο από τη νέα ΑΜΚ της Intrakat

 

 

 

Έως 15 εκατ. ευρώ από τη νέα ΑΜΚ της Intrakat θα διατεθούν σε έργα real estate ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ήδη η κατασκευή του πρώτου επώνυμου resort στη Μύκονο.

Η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Intrakat θα ανέλθει έως το ποσό των 51,3 εκατ. ευρώ και λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης.

Στόχος της ΑΜΚ είναι να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι επερχόμενες προοπτικές στους 4 βασικούς πυλώνες δραστηριοποίησης της Intrakat, δηλαδή τα μεγάλα έργα υποδομών, τα έργα μέσω ΣΔΙΤ, τα έργα ΑΠΕ (αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, energy storage κλπ) αλλά και το real estate.

Όσον αφορά το real estate, περιλαμβάνεται στον ίδιο “κουβά” με τα έργα υποδομών και ΣΔΙΤ και προβλέπεται ότι θα διατεθούν σε αυτό έως και 15 εκατ ευρώ.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία υλοποιεί τη μεγάλη τουριστική επένδυση για το πρώτο επώνυμο resort στη Μύκονο, στην περιοχή Καλό Λιβάδι, ενώ μόλις πριν λίγο καιρό (αρχές του 2022) ξεκίνησε η λειτουργία και του νέου 5άστερου boutique ξενοδοχείου της στο κέντρο της Αθήνας, το Xenodocheio Milos, στην περιοχή της Παλιάς Βουλής.

Τι περιλαμβάνει η ΑΜΚ
Το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αφορά
α) τη Δημόσια Προσφορά Νέων Μετοχών της εταιρείας από την Αύξηση, και
β) την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των Νέων Μετοχών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α.

Συγκεκριμένα, η Αύξηση αφορά στην έκδοση έως 27.027.028 νέων κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου, άυλων μετοχών της εταιρείας, ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία, με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, με αναλογία 0,562748049940626 Νέες Μετοχές για κάθε μία (1) παλαιά μετοχή και Τιμή Διάθεσης €1,90 ανά Νέα Μετοχή.

Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης, το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντληθούν από την Αύξηση θα ανέλθει σε ποσό €51.351.353,20.

Πώς θα διατεθούν τα νέα κεφάλαια
Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης, τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια, μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης5 ποσού περίπου €600 χιλ., εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε ποσό περίπου €50,8 εκατ.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το σύνολο των καθαρών αντληθέντων κεφαλαίων ως εξής:
α) ποσό ύψους €20 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία ή/και από θυγατρικές στις οποίες συμμετέχει η Eταιρία, για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων ή/και νέων έργων ΑΠΕ. Ενδεικτικά, τα ως άνω έργα ενδέχεται να περιλαμβάνουν αιολικά ή φωτοβολταϊκά πάρκα, έργα αποθήκευσης ενέργειας ή αλλά έργα συναφούς αντικειμένου με τα ανωτέρω,

β) ποσό ύψους €15 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία ή/και από θυγατρικές στις οποίες συμμετέχει η Eταιρία, για τη χρηματοδότηση νέων έργων που εκτελούνται μέσω συμβάσεων παραχώρησης ή/και ΣΔΙΤ, ή/και νέων επενδύσεων που εμπίπτουν στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων. Ενδεικτικά, τα ως άνω έργα ενδέχεται να περιλαμβάνουν παραχωρήσεις/ΣΔΙΤ αυτοκινητόδρομων, κτιρίων, διαχείρισης απορριμμάτων, αποκτήσεις ακινήτων ή/και ανάπτυξη ακινήτων ή αλλά έργα συναφούς αντικειμένου με τα ανωτέρω, και

γ) ποσό ύψους €15,8 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης της Eταιρίας.

Η προτεραιότητα χρήσης των αντληθησόμενων κεφαλαίων είναι ισάξια και θα κατανεμηθεί ανάλογα με τη χρονική σειρά που θα απαιτηθούν κεφάλαια για τους σκοπούς της εταιρείας και κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια της Διοίκησής της.

Τα έργα τουριστικού real estate της Intrakat
Όπως σημειώνεται στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΑΜΚ, η εταιρεία στον τομέα του real estate θα εστιάσει σε τουριστικές υποδομές σε προορισμούς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως η Μύκονος, στην οποία η εταιρεία επενδύει συστηματικά.

Σήμερα, η Intrakat έχει υλοποιήσει και διαθέτει τουριστικές υποδομές διαφόρων κατηγοριών, όπως τουριστικές βίλες στη Μύκονο (στις περιοχές Αγία Σοφία, Τούρλο και Καλό Λιβάδι), συγκρότημα τουριστικών κατοικιών στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας και ξενοδοχεία.

Στον τομέα των ξενοδοχείων στο χαρτοφυλάκιό της διαθέτει το Branco Myconos, το πολυτελές ΜΕΤ34 στην Μητροπόλεως και πλέον το 5άστερο Xenodocheio Milos στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Παλιάς Βουλής, που άνοιξε τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2022.

Η μεγάλη τουριστική επένδυση στη Μύκονο
Παράλληλα, υλοποιεί μια μεγάλη τουριστική επένδυση σε έκταση 100 στρεμμάτων στην περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου και αφορά το πρώτο επώνυμο resort στο νησί.

Το συγκρότημα θα διαθέτει 72 σουίτες, 1 all-day dining και 1 specialty restaurant, ένα spa και 12 βίλες προς ενοικίαση ή πώληση με ιδιωτική πρόσβαση σε μια όμορφη μικρή παραλία.

Στην επένδυση συμμετέχει και η εκ Ηνωμένου Βασιλείου London Regional Properties ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2021 συμμετείχε η Intradevelopment η οποία όμως πούλησε το ποσοστό της στην Amicross Ltd.

Η Ιntrakat έχει μάλιστα υπογράψει με την τελευταία δεσμευτική συμφωνία με τους βασικούς όρους για την κατασκευή του resort.

Το έργο αναπτύσσει η Intradevelopment και το κατασκευάζει η Intrakat.

Η επένδυση θα αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ και θα αναβαθμίσει περαιτέρω το τουριστικό προϊόν στο νησί καθώς θα λειτουργήσει από την London Regional Hotels που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση πολυτελών ξενοδοχείων σε Ευρώπη και Αμερική, και έχει ήδη ένα ξενοδοχείο στο νησί της Ρόδου, το Rhodes Bay Hotel & Spa.

Το νέο resort θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2022.

bizness.gr