(Βίντεο & Φωτο) Ζευγάρι Μυκονιατών ανάμεσα στους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού - «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτήν την ταλαιπωρία»

(Βίντεο & Φωτο) Ζευγάρι Μυκονιατών ανάμεσα στους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού - «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτήν την ταλαιπωρία»

 

Μεγάλη ταλαιπωρία έζησαν οι οδηγοί των οχημάτων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό λόγω του αποκλεισμού της από την έντονη χιονόπτωση. Χωρίς να έχουν τα απαραίτητα εφόδια οι περισσότεροι και φυσικά χωρίς θέρμανση όσοι δεν είχαν γεμάτο το ρεζερβουάρ. Ανάμεσά τους και ένα νεαρό ζευγάρι Μυκονιατών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να περάσουν πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Ο Νίκος Λοϊζος με την σύζυγό του Ιωάννα κινούνταν στην Αττική Οδό λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως και εκατοντάδες άλλα οχήματα την στιγμή που ξέσπασε η χιονοθύελλα. Παρά τις ανακοινώσεις των μετεωρολόγων και τα επανειλημμένα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας, οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού πιάστηκαν απροετοίμαστοι με αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί να περάσουν έναν απίστευτο γολγοθά και μια μεγάλη ταλαιπωρία.



Η κυκλοφορία στην Αττική Οδό διακόπηκε λόγω χιονιού όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε το νεαρό ζευγάρι κινούνταν στο ύψος του τούνελ της Δουκίσσης Πλακεντίας και κανείς δεν μπορούσε τότε να φανταστεί για το τι θα ακολουθούσε και ότι θα αναγκάζονταν να περάσει τη νύχτα του στο αυτοκίνητο, εγκλωβισμένο για σχεδόν 14 ώρες!

Σε δηλώσεις του στο MykonosDaily.gr ο Νίκος Λοϊζος αναφέρει σχετικά με την περιπέτεια που έζησαν με την σύζυγό του «Από τις 3:00το μεσημέρι φύγαμε στις 05:30 το ξημέρωμα. Εκτός από εθελοντές δεν ήρθε κανένας άλλος να μας βοηθήσει. Ούτε καν να ρωτήσει αν χρειαζόμαστε κάτι. Κάποια στιγμή ήρθε η αστυνομία και ήθελε να αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας και να φύγουμε, όμως μόνο λίγοι ηλικιωμένοι έφυγαν».

Σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά τους είχαν παραμείνει στο σπίτι. Η αγωνία όλων όμως, συγγενών και φίλων, κορυφώνονταν όσο περνούσαν οι ώρες χωρίς καμία εξέλιξη, όπως δηλώνουν τα μηνύματα συμπαράστασης που τους έστελναν στα social media.

Από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ κανείς δεν τους είχε ενημερώσει για το τι θα γίνει, όπως αναφέρει σε αναρτήσεις της η Ιωάννα “Ήμαστε στην Αττική Οδό από τις 14:00 και η ώρα έχει πάει 22:00. Δεν έχει εμφανιστεί κανένας άνθρωπος να μας ενημερώσει για το τι θα γίνει. Ήμαστε αρκετά αυτοκίνητα εγκλωβισμένα.

Λένε στις ειδήσεις από το μεσημέρι πως έρχεται βοήθεια αλλά τουλάχιστον σε εμάς δεν ισχύει κάτι τέτοιο».



Και παρότι οι ίδιοι μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν τυχεροί καθώς είχαν γεμάτο ρεζερβουάρ που τους έδωσε την δυνατότητα να έχουν και πολλή ζέστη, άλλοι οδηγοί δεν είχαν την ίδια τύχη.

Τρεισήμισι ώρες αργότερα, γύρω στη 1:20 τα ξημερώματα έφτασαν στο σημείο δύο κλούβες της αστυνομίας ώστε να μεταφέρουν όποιους επιθυμούσαν σε ξενοδοχείο της Αθήνας, αφήνοντας πίσω τα αυτοκίνητά τους. «Δεν μας έφεραν ούτε τροφή, ούτε νερό, ούτε κουβέρτες» επισημαίνουν.
 
Το πρώτο εκχιονιστικό έφτασε στην Δουκίσσης Πλακεντίας στις 05:50 το πρωί. «Η νύχτα για όλους ήταν ένας απέραντος γολγοθάς. «5:50 το πρώτο εκχιονιστικό ήρθε! Η νύχτα για όλους εμάς εδώ τεράστια! Από τις 14:00 ως τώρα 5:50. Με ότι ζέστη είχε ο καθένας στο αυτοκίνητο του, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό τόσες ώρες μέσα σε ένα αυτοκίνητο! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτήν την ταλαιπωρία! Φυσικά δεν χρειάζεται να σας πω για ηλικιωμένους, παιδιά, τουαλέτα και πολλά αυτοκίνητα χωρίς βενζίνη. Χωρίς βενζίνη = χωρίς ζέστη».
Μπορεί η περιπέτεια να έλαβε τέλος έστω και μετά από δεκατέσσερις ώρες, ωστόσο ένα είναι σίγουρο, ότι κανείς από όσους την έζησαν δεν θα επιθυμούσε ποτέ να την ξαναζήσει.