Υπ. Πολιτισμού – Γιατί ακυρώνει δωρεά για το νέο Μουσείο της Δήλου

Υπ. Πολιτισμού – Γιατί ακυρώνει δωρεά για το νέο Μουσείο της Δήλου

 

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) δεν θα αποδεχτεί την δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου μετά την εμπλοκή του μέλους του Δ.Σ. του,  στην υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Η σχετική απόφαση, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακλήθηκε, προέβλεπε την κάλυψη του συνόλου της δαπάνης των έργων που θα πραγματοποιούνταν στη Δήλο από το συγκεκριμένο ίδρυμα.

«Η απόφαση 626312 «Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation for Greece», προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο» (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ» ήταν η απάντηση που έδωσε, πριν από λίγο, το ΥΠΠΟΑ στην δήλωση που έκανε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος της Τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου.

Η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Σύμφωνα με την καταγγελία της 24χρονης για την υπόθεση ομαδικού βιασμού της στη Θεσσαλονίκη, ένας από τους φερόμενους ως δράστες, τον οποίο και κατονόμασε (συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους), είναι μέλος του ΔΣ του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece». Η υπουργός Πολιτισμού υπέγραψε πρόσφατα απόφαση έγκρισης χορηγίας του εν λόγω Ιδρύματος για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην δήλωση μέσω της οποίας καλούνταν η κ. Μενδώνη «να ανακαλέσει άμεσα τη «χορηγία» και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση» δεδομένου ότι «η υπόθεση της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά δύσοσμη».

Όπως προκύπτει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης σχετικά με τη δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος προς το ΥΠΠΟΑ, που είναι η 31η Δεκεμβρίου, η συμφωνία υπεγράφη προτού λάβει χώρα το υπό έρευνα περιστατικό του βιασμού στην συμπρωτεύουσα.

in.gr