Κορονοϊός: Η Όμικρον φέρνει νέα μέτρα για ανεμβολίαστους – Σκέψεις για αλλαγές στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Κορονοϊός: Η Όμικρον φέρνει νέα μέτρα για ανεμβολίαστους – Σκέψεις για αλλαγές στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

 

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
 
Το θέμα των τελευταίων ημερών είναι η ανάσχεση του μεγάλου κύματος της μετάλλαξης Ομικρον τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας ότι θα συνεχιστεί η η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα χωρίς μεγάλες διαταραχές.
 
Πέρα από το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, στο τραπέζι έχει πέσει και το ζήτημα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ωστόσο οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν ως σώμα την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση.
 
«Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα χρειαστεί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο αν κάνουμε το απλό μέτρο: να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.
 
Μίλησε και για την επιβολή προστίμων στους πολίτες άνω των 60 που δεν θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Ιανουαρίου, αφήνοντας ένα παράθυρο παράτασης, λέγοντας ότι έως τότε «έχουμε μέρες»  και «όταν φτάσουμε στην ημέρα εκείνη θα δούμε τι πρέπει να γίνει».
 
 
Εξήγησε παράλληλα ότι η αύξηση του εμβολιασμού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα είναι πολύ μεγάλη και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ρυθμός αυτός θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.
 
Oσον αφορά στο ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός από την ηλικία των 50, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι κάποια από τις επιλογές που συζητούνται στην επιτροπή, θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες και η κυβέρνηση θα αποφασίσει όταν φτάσει σχετική εισήγηση στα χέρια της.
newsit.gr