ΑΒΤΑ: Πέμπτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς η Ελλάδα το 2022

ΑΒΤΑ: Πέμπτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς η Ελλάδα το 2022

 

 

 

Πέμπτος κορυφαίος διεθνής προορισμός στον οποίο προγραμματίζουν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί το 2022 παραμένει η Ελλάδα για άλλη μια χρονιά, συγκεντρώνοντας μερίδιο προτιμήσεων 10,1%, ακολουθώντας την Ισπανία στην πρώτη θέση (29,3%), τις ΗΠΑ (18,1%), τη Γαλλία (17,8%) και την Ιταλία (16,4%) σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές τάσεις που αποκαλύπτει η ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ.
 
Η Ισπανία προσελκύει ετησίως 18 εκατ. Βρετανούς τουρίστες και στις ΗΠΑ, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση προτιμήσεων των Βρετανών, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το 2022 είναι η Νέα Υόρκη και η Φλόριντα.
 
Η Τουρκία έχει ανέβει δύο θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη κατάταξη και πλέον συγκεντρώνει μερίδιο 4%, κάτι που ενδέχεται να οφείλεται στο εξαιρετικό value for money που προσφέρει στους Βρετανούς ταξιδιώτες, καθώς η τουρκική λίρα έχει μειωθεί αισθητά έναντι της στερλίνας.
 
Επιπλέον, η προτίμηση των Βρετανών για ταξίδια σε Αυστραλία και Καναδά (5,1% και 4,5% αντίστοιχα), είναι ενδεικτική των τάσεων που καταγράφει η ΑΒΤΑ για το 2022, σύμφωνα με τις οποίες οι ταξιδιώτες επιθυμούν να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος στα ταξίδια κάνοντας κράτηση διακοπών με εμπειρίες ζωής και να δαπανούν χρόνο για να επανασυνδεθούν με την οικογένεια και φίλους στο εξωτερικό.
 
Από σήμερα, οι κανονισμοί τεστ για τους Βρετανούς ταξιδιώτες χαλαρώνουν, με τους πλήρως εμβολιασμένους να μη χρειάζεται πια να κάνουν τεστ προ αναχώρησης στο ταξίδι επιστροφής στο Ην. Βασίλειο. Παράλληλα, στις 9 Ιανουαρίου, το τεστ της δεύτερης ημέρας θα αλλάξει από PCR σε πλευρικής ροής.
 
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί εξωτερικού στους οποίους σκοπεύουν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί το 2022, καθώς και η σύγκριση με την αντίστοιχη θέση τους την προηγούμενη χρονιά, είναι...
 
     Ισπανία (29,3%) =
 
     ΗΠΑ (18,1%) +1
 
     Γαλλία (17,8%) -1
 
     Ιταλία (16,4%) =
 
     Ελλάδα (10,1%) =
 
     Πορτογαλία (8,7%) =
 
     Γερμανία (8,2%) =
 
     Αυστραλία (5,1%) +2
 
     Καναδάς (4,5%) +2
 
     Τουρκία (4%) +2
tornosnews.gr