«Αλαλούμ» στον ευρωπαϊκό τουρισμό τα Χριστούγεννα λόγω ενισχυμένων μέτρων για την Όμικρον

«Αλαλούμ» στον ευρωπαϊκό τουρισμό τα Χριστούγεννα λόγω ενισχυμένων μέτρων για την Όμικρον

 

 

Oι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στους Βρετανούς αυξάνουν τις ανησυχίες για την εορταστική περίοδο σε όλο τον κόσμο, καθώς οι χώρες λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για να αναχαιτιστεί η διασποράς της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.
 
Το Σαββατοκύριακο, η Γερμανία, ακολουθώντας τα βήματα της Γαλλίας, ανακοίνωσε απαγόρευση εισόδου για τους περισσότερους Βρετανούς ταξιδιώτες. Από το βράδυ της Κυριακής, μόνο οι Γερμανοί πολίτες ή κάτοικοι του Ην. Βασιλείου ήταν σε θέση να εισέλθουν στη χώρα από το Ην. Βασίλειο και αυτοί απαιτείται να περάσουν από καραντίνα 2 εβδομάδων, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους.
 
Οι Ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν τους περιορισμούς εσωτερικού. Η Ολλανδία μπήκε σε πλήρες lockdown με τα μη απαραίτητα καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια να εξαναγκάζονται σε κλείσιμο την Κυριακή.
 
Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von der Leyen, δήλωσε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει την επιβολή τεστ PCR σε όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχoνται στην Ευρώπη από τον υπόλοιπο κόσμο. Κάλεσε δε τους ηγέτες της ΕΕ, κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, να εισάγουν τα τεστ προ αναχώρησης καθώς και ένα δεύτερο τεστ μετά την άφιξη στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για να αναχαιτιστεί η Όμικρον.
 
Στον υπόλοιπο κόσμο, η Ταϋλάνδη εξετάζει την κατάργηση των διακοπών χωρίς καραντίνα. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Anutin Charnvirakul, μίλησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης για πιθανά σχέδια επιστροφής στα ξενοδοχεία καραντίνας καθώς και στο κόνσεπτ «sandbox», το οποίο επιτρέπει ταξίδια σε ορισμένους προορισμούς.
tornosnews.gr