Σάρωσε τα μετάλλια το Αθλητικό Σωματείο Brazilian Jiu-Jitsu στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Σάρωσε τα μετάλλια το Αθλητικό Σωματείο Brazilian Jiu-Jitsu στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

 

Με μία σειρά σημαντικών διακρίσεων και με πολλά μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι αθλήτριες και οι αθλητές του BJJ στη Μύκονο, μετά την συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brazilian Jiu-Jitsu με GI (η στολή που φορούν οι αθλητές λέγεται GI, γκί ) για ηλικίες μέχρι -16 ετών. Το Αθλητικό Σωματείο Μυκόνου, Mykonos BJJ, πήρε μέρος με 13 αθλητές και οι 12 κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών με τελική συγκομιδή 7 Χρυσά μετάλλια, 3 Ασημένια και 2 Χάλκινα.
 
Η πολλή καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τον προπονητή του Συλλόγου και μέλος του Hall Of Fame Μυκονιάτη Γιάννη Μπλούτη, αποδίδει σπουδαίους καρπούς με τους αθλητές του να συμμετέχουν και διακρίνονται σε μεγάλες και αναγνωρισμένες διοργανώσεις. 
 
Το Αθλητικό Σωματείο του νησιού μας κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση σε όλη την Ελλάδα σε σύνολο 27 Σωματείων που έλαβαν μέρος στην κατηγορία των -16ετών και την 9η στο σύνολο, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψιν και τους αγώνες των ενηλίκων αθλητών του σωματείου, παρόλο που δεν υπήρχε ενήλικας αθλητής να μας εκπροσωπεί, σε σύνολο 42 σωματείων.
 
 
 
Η συγκομιδή των μεταλλίων
 
Χρυσά μετάλλια 
Κονταράτος Ιωάννης 12 ετών στα -57 κιλά 
Κονταράτου 10 ετών στην ανοιχτή κατηγορία κιλών
Ηλίας Παπαριτσίδης 9 ετών στα -43 κιλά 
Γιώργος Ντόκας 7 ετών στα -34 κιλά 
Ανδρέας Μαγκαφάς 6 ετών στα -32 κιλά 
Μαριάννα Πασαλιάδη 9 ετών στα – 31 κιλά 
Μελίνα Πασαλιάδη 6-7 ετών στα -35 κιλά
 
Ασημένια μετάλλια 
Αντώνης Σιδερής 14 ετών στα -57 κιλά 
Αντώνης Καραφίλης 12 ετών στα -45 κιλά
Ναταλία Νακοπούλου 11 ετών στα -34 κιλά
 
Χάλκινα μετάλλια 
Γιώργος Σιδερής 12 ετών στα -49 κιλά 
Πέτρος Αθανασούλης 8 ετών στα -34 κιλά 
 
Την 5η θέση κατέκτησε η 13χρονη Μαρία Χανιώτη στα -53 κιλά 
 
 
Την μεγάλη ικανοποίηση του για το αγωνιστικό πεύμα και τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του εκφράζει με δηλώσεις του ο Γιάννης Μπλούτης αναφέροντας χαρακτηριστικά «Σαν προπονητής των παιδιών αισθάνομαι φοβερή ικανοποίηση τόσο για τα αποτελέσματα τους αλλά και για την μαχητικότητα που δείξανε, για το σθένος να καταφέρουν να αγωνιστούν με επιτυχία! Αν λάβουμε υπόψιν μας μάλιστα ότι οι 8 από τους 13 αθλητές μας αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην ζωή τους, σε ένα στάδιο που ήταν γεμάτο κόσμο και οι αθλητές μας έγιναν οι πρωταγωνιστές του τουρνουά. Πραγματικά με συγκινεί η προσπάθεια τους!!! Να τονίσω εδώ πως πιστεύω ότι είναι η πρώτη φορά που κάποια ομάδα από το νησί μας αγωνίζεται σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα με τόση μεγάλη συμμετοχή και να καταφέρνει και τόσες πολλές διακρίσεις! Σε συνδυασμό ότι προερχόμαστε από ένα από τα μικρά σε πληθυσμό νησιά της Πατρίδας μας, καταλαβαίνετε ότι αυτό κάνει την επιτυχία μας να έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Το σωματείο μας αλλά κι εγώ προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μας!!! Στους γονείς τους που έχουν γίνει 1000 κομμάτια να τρέχουν και να στηρίζουν τα παιδιά τους στις προσπάθειές τους και φυσικά να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους». 
 
Ο κ. Μπλούτης ευχαριστεί και τους χορηγούς που στηρίζουν την ομάδα BJJ στη Μύκονο τονίζοντας «Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω βέβαια και τους χορηγούς της ομάδας μας που μας στηρίζουν ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων αλλά στην ουσία μας δίνουν κίνητρο και πνοή στις προσπάθειές μας! Αυτή την στιγμή έχουμε 17 και σύντομα 19 αθλητές χορηγουμένους, που δεν επιβαρύνεται η οικογένεια τους καθόλου για τα δίδακτρα και όλοι οι μικροί αθλητές του σωματείου μας έχουν και από μια δωρεάν στολή για να συμμετέχουν στις προπονήσεις μας».