48ωρη απεργία ΠΝΟ: Δένουν κάβους από αύριο τα πλοία στα λιμάνια

48ωρη απεργία ΠΝΟ: Δένουν κάβους από αύριο τα πλοία στα λιμάνια

 

 

 

Δεμένα στα λιμάνια για 48 ώρες θα μείνουν από αύριο στις 00:01 ώρα (ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου), τα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξήγγειλε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, η απεργία θα αρχίσει στις 00:01 ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.
 
Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών κάνει λόγο για «συνεχή κωλυσιεργία της εργοδοτικής πλευράς» προσθέτοντας ότι «όχι μόνον δεν βελτίωσε, έστω και επ' ελάχιστο, την αρνητική της θέση, αλλά πεισματικά αρνείται τη χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς των ναυτεργατών με παραπλανητικά τερτίπια και παραλλαγές».
 
 
 
Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητά μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου όπως ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, εκπαίδευση, Υπηρεσίες Γενικών Μητρώων, ΓΕΝΕ, ανεργία, «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, οργανικές συνθέσεις πληρωμάτων, κ.λπ.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ