Στο τραπέζι «Το Μουσείο του Χωριού Αικατερίνη Γαλάτη» με πρωτοβουλία της Κοινότητας Άνω Μεράς

Στο τραπέζι «Το Μουσείο του Χωριού Αικατερίνη Γαλάτη» με πρωτοβουλία της Κοινότητας Άνω Μεράς

 

Η Κοινότητα Άνω Μεράς ανακοίνωσε πως  ανακινήθηκε το θέμα δωρεάς του Γιάννη Γαλάτη, που από το 1984 έχει δωρίσει στην Κοινότητα, ακίνητο δίπλα στο Μοναστήρι, με σκοπό να γίνει "Το Μουσείο του Χωριού Αικατερίνη Γαλάτη".
 
Η σχετική ανακοίνωση
 
Η Κοινότητα Άνω Μεράς, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι κατόπιν ενεργειών της, ανακινήθηκε το θέμα δωρεάς του Γιάννη Γαλάτη, που από το 1984 έχει δωρίσει στην Κοινότητα, ακίνητο δίπλα στο Μοναστήρι, με σκοπό να γίνει "Το Μουσείο του Χωριού Αικατερίνη Γαλάτη". Πρόκειται για ισόγειο οικία με 4 δωμάτια 64,24τμ και αυλή 16,70τμ.
 
Πρόσφατα βρέθηκε το  συμβόλαιο της δωρεάς και αφού συνεδρίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να εισηγηθεί στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ολοκληρωμένη πρόταση για την επισκευή του οικήματος και την όσο το δυνατόν ταχύτερη λειτουργία του Μουσείου. Επίσης έχουμε επικοινωνήσει με τον Γιάννη Γαλάτη και την οικογένειά του και όλοι είναι ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη αυτής της δωρεάς, που 37 χρόνια τώρα, έχει μείνει αναξιοποίητη.
 
Τα κυριότερα σημεία του συμβολαίου που υπέγραψε ο Γιάννης Γαλάτης με τον τότε πρόεδρο της Κοινότητας Άνω Μεράς Δημήτρη Γεωρ. Πολυκανδριώτη είναι τα εξής:
 
1. Δεν έχει το δικαίωμα η Κοινότητα να εκποιεί το ακίνητο και σκοπός είναι εντός αυτού να λειτουργεί πάντοτε Μουσείο Αιγαιοπελαγίτικης μόδας και διακόσμησης.
2. Τον εμπλουτισμό του Μουσείου θα έχει ο ίδιος ο δωρητής, ο οποίος
θα έχει και την εποπτεία, τη διαχείριση και την ευθύνη λειτουργίας του. 
3. Μετά τον δωρητή το δικαίωμα του προέδρου του Μουσείου θα έχει ο
κληρονόμος του, εάν αυτός κρίνεται κατάλληλος από τον εκάστοτε πρόεδρο της Κοινότητας.
Εάν ο κληρονόμος δεν είναι κατάλληλος, την προεδρία του Μουσείου θα έχει ο εκάστοτε
πρόεδρος της Κοινότητας 
4. Η λειτουργία του Μουσείου θα πραγματοποιείται πάντοτε σε συνεννόηση με τον δωρητή και τον εκάστοτε πρόεδρο της Κοινότητας και του Κοινοτικού Συμβουλίου.
Ευχή και χαρά μας, την κορδέλα των εγκαινίων να κόψει ο ίδιος ο Γιάννης Γαλάτης, το συντομότερο δυνατόν!