Η συνταγή της ημέρας: Κάπαρη γιαχνί!

Η συνταγή της ημέρας: Κάπαρη γιαχνί!

 

 

 

Υλικά:

½ κιλό κάπαρη

1 φλιτζ. Ελαιόλαδο

½ κιλό ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες  μια κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα

1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

½ ποτήρι κρασί 

2-3 φύλλα δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι. Το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει, χωρίς να μαυρίσει. 

Προσθέτετε την κάπαρη και τη σβήνετε με το κρασί.

Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά, ντομάτες, δάφνη, αλάτι (με προσοχή αν η κάπαρη είναι αλμυρή). Τα αφήνετε να σιγοβράσουν.

Όταν η κάπαρη μαλακώσει και έχει πήξει η σάλτσα, την σερβίρετε σαν ορεκτικό.

Σερβίρεται και σαν συνοδευτικό.

Συνταγή από το βιβλίο «Γευσινησία, διατροφικές συνήθειες των Κυκλάδων»