Έγινε η εγκατάσταση της πρώτης από τις δύο μονάδες αφαλάτωσης στη Μύκονο

Έγινε η εγκατάσταση της πρώτης από τις δύο μονάδες αφαλάτωσης στη Μύκονο

 

 

Πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση της πρώτης από τις δύο νέες φορητές μονάδες αφαλάτωσης δυνατότητας ελάχιστης παραγωγής 1000 m3 ανά ημέρα πόσιμου νερού.
 
Όπως αναφέρει με σχετική τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς: «Χρειάστηκαν οι συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, των διοικήσεων και της Τεχνικης Υπηρεσίας της  ΔΕΥΑΜ για πέντε ολόκληρα χρόνια, καθώς και η χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ για να φτάσουνε στη σημερινή εξέλιξη». 
 
Σε κάθε περίπτωση οι μονάδες θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Μυκόνου στον Παλαιό Λιμένα, κάτι που σηματοδοτεί άλλο ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των βασικών υποδομών του νησιού.
 
Διαβάστε και την σχετική ανακοίνωση από την ΔΕΥΑ Μυκόνου.
 
Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα στο νησί, τις δύο νέες αφαλατώσεις που θα τοποθετηθούν στο παλαιό λιμάνι. Συγχρόνως προχωράει και η τοποθέτηση των σωληνώσεων για αυτές. Είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα του έργου και μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν. Προσπαθούμε όλοι μας, μετα από ένα δύσκολο καλοκαίρι να βελτιώσουμε τις παροχές προς τους δημότες μας. Σύντομα θα ξεκινήσουν και νέα έργα εκσυγχρονισμού, επισκευής και συντήρηση των υποδομών μας.
 
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Μ.
 
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΒΙΓΛΙΑΡΗΣ