Μύκονος: Αυτοί είναι οι «Κροίσοι» που φέρνουν ξενοδοχειακούς κολοσσούς στο νησί

Μύκονος: Αυτοί είναι οι «Κροίσοι» που φέρνουν ξενοδοχειακούς κολοσσούς στο νησί

 

 

Στην ξενοδοχειακή αγορά της Μυκόνου μπαίνουν δυναμικά Αιγύπτιοι επενδυτές, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακή”. 
 
Στον Καλαφάτη, ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Ναγκίμπ Σαουίρις πρώην ιδιοκτήτης της WIND, σχεδιάζει να μεταφέρει στο νησί το brand του SilverSand.

Ο επίσης Αιγύπτιος Χάμεντ Ελ Τσιάτι, που πήρε τη βίλα Γαβαλά στη σχετική δημοπρασία και είναι μεταξύ άλλων μέτοχος της TUI με ποσοστό 5,1%, πριν από περίπου τρεις μήνες εξαγόρασε το πεντάστερο Elysium Resort & Spa, για το οποίο σχεδιάζει ριζική ανακαίνιση και ένταξη του στον αναπυτξιακό νόμο. Ταυτόχρονα προχωρά στην ανέγερση εγκαταστάσεων στην Άνω Μερά για την εκμίσθωσή τους από εργαζόμενους. 

Και το “Four Seasons” στη Μύκονο
Στην ίδια παραλία του Καλού Λιβαδιού θα δημιουργηθεί σε έκταση 60 στρεμμάτων το “Four Seasons” της Μυκόνου, δαπάνης περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ. Πίσω από την επένδυση βρίσκεται η κύρια μέτοχος του Αστέρα Βουλιαγμένης, η -αραβικών συμφερόντων- AGC Equity Partners, μέσω της εταιρείας Blue Iris. Μεταξύ άλλων, θα διαθέτει μονάδα 195 δωματίων με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης και ευεξίας, καθώς και ξενοδοχειακή μαρίνα. 
 
Πηγή: “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής