Περισσότεροι από 4.000 οι νεκροί από τον Έμπολα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Περισσότεροι από 4.000 οι νεκροί από τον Έμπολα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

 

 

 

 
Στους 4.033 ανήλθαν οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα σε σύνολο 8.399 κρουσμάτων όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι 7 πληγείσες χώρες έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες από τον Π.Ο.Υ. Η πρώτη περιλαμβάνει τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, τις 3 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο και η δεύτερη ομάδα τη Νιγηρία, τη Σενεγάλη, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.
Στην πρώτη ομάδα η Λιβερία αριθμεί 4.076 κρούσματα εκ των οποίων 2.316 θάνατοι.
Στη Σιέρα Λεόνε ο Π.Ο.Υ. έχει καταγράψει 2.950 κρούσματα και 930 θανάτους.
Στη Γουινέα έχουν καταγραφθεί 1.350 κρούσματα και 778 θάνατοι.
 
Το ιατρικό προσωπικό συνεχίζει να πληρώνει ένα βαρύ φόρο σε αυτές τις χώρες με 416 κρούσματα περιλαμβανομένων 233 θανάτων.Στη δεύτερη ομάδα, στη Νιγηρία, ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων έχει παραμείνει σταθερός με 20 κρούσματα και 8 θανάτους.
 
Στον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας γίνεται λόγος για έναν θάνατο στις ΗΠΑ και ένα κρούσμα στην Ισπανία. Ο απολογισμός παραμένει σταθερός στη Σενεγάλη με 1 κρούσμα.
 
Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου έχει ξεσπάσει μια ξεχωριστή επιδημία Έμπολα από εκείνη της Δυτικής Αφρικής, ο Π.Ο.Υ. έχει καταγράψει 71 κρούσματα περιλαμβανομένων 43 θανάτων, σύμφωνα έναν απολογισμό που πραγματοποίησε έως την 7η Οκτωβρίου.
 
Συναγερμός στην Ισπανία
 
Στην Ισπανία ακόμα τρεις άνθρωποι τέθηκαν υπό παρακολούθηση από τις ισπανικές αρχές καθώς ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με την Ισπανίδα νοσοκόμα που έχει νοσήσει. 
 
Πλέον συνολικά 17 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο αυτό της Μαδρίτης για προληπτικούς λόγους σε σχέση με την κρίση της επιδημίας του ιού Έμπολα.
 
Η Κολομβία ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό παρακολούθηση τρεις ανθρώπους που επέστρεψαν από την Αφρική στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η χώρα εξαιτίας της επιδημίας, όμως προς το παρόν οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο ύποπτο κρούσμα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και μέσω βήχα και φτερνίσματος, καθώς τα σταγονίδια που μπορούν να εκτοξευθούν από τον ασθενή είναι πιθανό να μεταδώσουν τον ιό σε άνθρωπο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.
 
mykonosdaily.gr με πληροφορίες από naftemporiki.gr και parapolitika.gr