«Ελλάδα, Γη και Πέλαγος» αύριο Κυριακή στις 8:00 μ.μ. στο θέατρο Λάκκας

«Ελλάδα, Γη και Πέλαγος» αύριο Κυριακή στις 8:00 μ.μ. στο θέατρο Λάκκας

 

 

 

Την τρίτη κατά σειρά επετειακή εκδήλωση του για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση πραγματοποιεί αυτή την Κυριακή 3 Οκτωβρίου ο Δήμος Μυκόνου. Πρόκειται για την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Ελλάδα Γη και Πέλαγος» Παράδοση, Μνήμη, Ιστορία η οποία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση  με την Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου και την συμμετοχή των Χορευτικών Συλλόγων και Ομάδων του νησιού οι Ανεμόμυλοι, Μαντώ και Μυκονιάτικη Βεγγέρα.
 
Η εκδήλωση στηρίζεται στην ιδέα και πρόταση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς κας Ελένης Κοντιζά, για την συμμετοχή της Μυκονιάτικης Κοινωνίας, Συλλόγων και Φορέων στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια. Στόχος ήταν ο Δήμος μας όχι απλά να διοργανώσει παραστάσεις με θέμα την ελληνική επανάσταση, αλλά να τιμήσουμε οι ίδιοι οι Μυκονιάτες με την συμμετοχή μας σε αυτές, τους αγωνιστές του 1821 αρχής γενομένης από την δική μας Ηρωίδα Μαντώ Μαυρογένη.
 
Πάνω σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν και διοργανώθηκαν τρεις εκδηλώσεις με διάφορους φορείς. Η πρώτη μουσική εκδήλωση, στις 29 Αυγούστου σε συνδιοργάνωση με την Μουσική Σχολή Δημήτρη Φίννις. Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Μαντώ η Ηρωίδα της Μυκόνου» σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου που παρουσιάστηκε στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου και το αφιέρωμα κλείνει με την μουσικο-χορευτική παράσταση «Ελλάδα Γη και Πέλαγος» Παράδοση, Μνήμη, Ιστορία, μία συνδιοργάνωση με την Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου.
 
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Λάκκας στις 8:00 μ.μ. ακριβώς, και περιέχει θεατρικά στοιχεία και ενότητες που ξεκινούν με το μήνυμα της Εθνεγερσίας, περνούν στο κρυφό σχολειό, αναφέρονται στον αγώνα της Μαντώς Μαυρογένη και τους Μυκονιάτες αγωνιστές του 1821 και μας μεταφέρουν μέσα από ιστορικούς χορούς που επέλεξαν οι χορευτικές μας ομάδες, σε γεγονότα που στιγμάτισαν την ελληνική επανάσταση.
 
Σας περιμένουμε για να κλείσουμε μαζί αυτό τον κύκλο των εκδηλώσεων αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους τους Ήρωες και Αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας.