Άρχισαν στη Μύκονο οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Άρχισαν στη Μύκονο οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 

 

Oι Μυκόνιοι υπεδέχθησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από την Εθνική Επανάσταση του 1821, που διοργανώνονται στα πλαίσια των Συνοδικών Εορταστικών Εκδηλώσεων, για την εθνική αυτή επέτειο.
 
Μετά την άφιξή του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, με τη συνοδεία του, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τουρλιανής, στην οποία ξεναγήθηκε, για την ιστορία και τη μεγάλη κοινωνική και θρησκευτική προσφορά της ενημερώθηκε, θαύμασε τα ξυλόγλυπτα και μοναδικής τέχνης εκκλησιαστικά κειμήλια που φυλάσσονται στο Κειμηλιαρχείο της.
 
Προσεκύνησε δε το διαμορφωθέν Παρεκκλήσιο των νεοφανών Αγίων Πατέρων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου, τον Παρακλητικό Κανόνα των οποίων, που θα ψαλεί κατά τα εγκαίνια του Παρεκκλησίου στις 14 Οκτωβρίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Ηγουμένου Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, συνέθεσε.
 
Το απόγευμα, στο « Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, με τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ , τους Εφημερίους της νήσου, τη Βουλευτή των Κυκλάδων κα Μονογυιού, το Δήμαρχο Μυκόνου, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπρίγγο, τον Διευθυντή του Α.Τ., τον Λιμενάρχη, τον Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την Εντεταλμένη Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Ελένη Κοντιζά, και όσους Μυκονίους επέτρεπαν τα υγειονομικά Πρωτόκολλα, παρηκολούθησαν το Θεατρικό Δρώμενο «ΜΑΝΤΩ, η Ηρωίδα της Μυκόνου» του Γεωργίου Κοζυράκη, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, το οποίο και καταχειροκροτήθηκε.
 
Την παράσταση προλόγισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, ο οποίος ευχαρίστησε τους χορηγούς των Εκδηλώσεων και ξεχωριστά τον Δήμο και τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωσταντίνο Κουκά.
 
Προ της ενάρξεως του έργου, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωήλ ανέγνωσε Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Αύριο το πρωί, θα τελεστεί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία , προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, επί τη ιερά μνήμη του νεομάρτυρος Αγίου Μανουήλ του Κρητός, κατά την οποία θα τελεσθεί και Μνημόσυνο πάντων των υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων.
 
imsyrou.gr