ΗΠΑ: Τέλος στην απαγόρευση των ταξιδιών από την Ευρώπη για τους πλήρως εμβολιασμένους

ΗΠΑ: Τέλος στην απαγόρευση των ταξιδιών από την Ευρώπη για τους πλήρως εμβολιασμένους

 

 

 

Oι ΗΠΑ ανοίγουν στις αρχές Νοεμβρίου τις αερομεταφορές από την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας), την Κίνα και την Ινδία για ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκοί Οίκου.
 
Ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να επιτρέψει σε μη Αμερικανούς πολίτες να ταξιδέψουν στη χώρα από περιοχές για τις οποίες υπάρχει απαγόρευση από τις αρχές του 2020, καθώς εφαρμόζει νέες απαιτήσεις στα ταξίδια, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jeff Zients.
 
Οι περιορισμοί των ΗΠΑ επιβλήθηκαν σε πρώτη φάση στους ταξιδιώτες από την Κίνα τον Ιανουάριο του 2020 από τον τότε πρόεδρο Τραμπ και επεκτάθηκαν και σε άλλες χώρες τους επόμενους μήνες, χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο για το πότε θα γίνει άρση τους.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Zients, οι επιβάτες θα χρειάζεται να παρουσιάζουν απόδειξη του πλήρους εμβολιασμού τους πριν επιβιβαστούν στην πτήση προς τις ΗΠΑ, καθώς από αρνητικό αποτέλεσμα τεστ το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει εντός τριών ημερών.
 
Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ και οι αερομεταφορείς θα προσφέρουν στις αρχές υγείας των ΗΠΑ πληροφορίες ιχνηλάτησης.
 
Το ζήτημα άρσης της απαγόρευσης των ταξιδιών προς τις ΗΠΑ αποτέλεσε πάγιο αίτημα των αερομεταφορέων τους τελευταίους μήνες, ωστόσο οι προσπάθειές τους για να αρθούν τα μέτρα εγκαίρως για την καλοκαιρινή σεζόν δεν απέδωσαν. Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσεις τον Ιούλιο ότι υπήρχαν ανησυχίες για την υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Δέλτα καθώς και για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στις ΗΠΑ.
tornosnews.gr