Δήμαρχος Μυκόνου: Σε λίγες μέρες θα είναι στον «αέρα» η προκήρυξη για την μελέτη του ΕΠΣ της Μυκόνου

Δήμαρχος Μυκόνου: Σε λίγες μέρες θα είναι στον «αέρα» η προκήρυξη για την μελέτη του ΕΠΣ της Μυκόνου

 

 

 

Με τοποθέτηση του στα μέσα μαζικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς ενημερώνει πως, σύντομα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για την μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) της Μυκόνου.
 
Η σχετική τοποθέτηση
 
Σε λίγες μέρες θα είναι στον «αέρα» η προκήρυξη για την μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) της Μυκόνου, με διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, που θα διαμορφώσει και ρυθμίσει την εικόνα και το βηματισμό του νησιού για τα επόμενα χρόνια, σε όλους τους κρίσιμους τομείς.
 
Σε συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συζητήσαμε για την ανάγκη επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών, καθώς και την ιδιαίτερη αναπτυξιακή και κοινωνική σημασία ενός εξειδικευμένου και επίκαιρου σχεδιασμού που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Μυκόνου, διορθώνει αδικίες και κατά προτεραιότητα προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και σέβεται το περιβάλλον και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού μας. 
 
Καθότι αυτή η εξέλιξη δικαιώνει την απαίτηση της τοπικής μας κοινωνίας και το αίτημα της Δημοτικής μας αρχής θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπ. Περιβάλλοντος και ειδικά τον υφυπουργό κ. Νίκος Ταγαρας καθώς και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργος Ν. Στασινός για τη συνεισφορά τους και το ενδιαφέρον τους. Με συνέργειες και ευθύνη θα κατορθώσουμε να οργανώσουμε και να αποτυπώσουμε τη Μύκονο που οραματιζόμαστε ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός παγκόσμιου τουριστικού προορισμού.