Ελλάδα - Γ. Βρούτσης: Εννέα έργα σε λιμενικές υποδομές στις Κυκλάδες (video)

Ελλάδα - Γ. Βρούτσης: Εννέα έργα σε λιμενικές υποδομές στις Κυκλάδες (video)

 

 

Ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γ. Βρούτση στο ν/σ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο και για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου». 
 
Μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα, ο κος Βρούτσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση προωθεί άμεσα εννέα (9) λιμενικά έργα πνοής για τις Κυκλάδες συνολικού ύψους 21,9 εκατ. ευρώ... Eiναι τα έργα που ανέφερε ο κος Πλακιωτάκης από την Ρόδο όπου βρέθηκε αρχές Σεπτεμβριου και η Νάξος είναι απούσα από το χάρτη. 
 
Ποια νησιά αφορούν τα έργα αυτά;  Στην Πάρο 2 εκατ., στην Αμοργό 5,3 εκατ., στην Ίο 11,3 εκατ. (και νέο λιμάνι), στη Σίκινο 1,3 εκατ., στη Φολέγανδρο 1,2 εκατ. και στην Ανάφη 850.000 ευρώ.
 
Ενώ, σε ύψιστη προτεραιότητα, είναι η δημιουργία νέου λιμανιού στη Σαντορίνη (πάμε προς Μονόλιθο όπως όλα δείχνουν) κάτι που αποτελεί άλλωστε και μονόδρομος για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού..
 

Πηγή: naxospress.gr