Παρουσίαση τιμητικού τόμου για τα 10 χρόνια ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεου Β'

Παρουσίαση τιμητικού τόμου για τα 10 χρόνια ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεου Β'

 
Στην αίθουσα παλαιάς Βουλής στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Οκτωβρίου η επίσημη παρουσίαση του Χαριστηρίου Τόμου για την συμπλήρωση δέκα χρόνων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δωροθέου Β’, στο τιμόνι της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου – Τήνου Μυκόνου και νήσων. 
 
Η παρουσίαση έγινε παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, του Βουλευτού και πρώην Υπουργού κ. Προκ. Παυλόπουλου,  βουλευτών των Κυκλάδων και άλλων στελεχών της Αυτοδιοίκησης μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και Δημοτικοί Σύμβουλοι, επιχειρηματιών και προέδρων και στελεχών κυκλαδικών συλλόγων και Σωματείων.
 
 Τον τιμητικό τόμο παρουσίασαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια προς το πρόσωπο και τη δραστηριότητα του κ. Δωροθέου Β, ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημ. Γόνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του Τόμου, τονίζοντας την επιστημονική αξία του,  και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, Καθηγητής κ. Παν. Ρουμελιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, με συντονιστή τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευδόκιμο Καρακουλάκη, ο οποίος με λόγους εγκωμιαστικούς για το πρόσωπο του τιμώμενου Ιεράρχη, κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης. 
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ εξέφρασε τις ευχαριστίες του, προς όλους τους προλαλήσαντες και παρευρισκομένους. 
 
Η Εκδήλωση έκλεισε με την Χορωδία "ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΟΙ", τα μέλη της οποίας, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου κ. Στ. Κοντακιώτη, έψαλε εκκλησιαστικούς ύμνους, τον πολυχονισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ και τη φήμη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.  
 
Ακολούθως, διενεμήθησαν ο παρουσιασθείς τόμος "ΟΙΑΚΟΣΤΡΟΦΙΟ", αναμνηστικές επιτραπέζιες μαρμαρογλυφίες με το μονόγραμμα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, φιλοτεχνημένες από τον Τήνιο μαρμαρογλύπτη κ. Κ. Μαυρομαρά και τα παιδιά του, και παραδοσιακά γλυκίσματα της Τήνου, κατασκευασμένα και προσφερθέντα από την κα Αιμιλία Χάλαρη. Την όλη Εκδήλωση επιμελήθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.
 
πηγή φωτό: ΙΜ Σύρου
 
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ