Στον 31ο Μαραθώνιο της Αθήνας τρέχουν 7 αθλητές της Μυκόνου

Στον 31ο Μαραθώνιο της Αθήνας τρέχουν 7 αθλητές της Μυκόνου

Με επτά αθλητές συμμετέχει η Μύκονος στον 31ο Μαραθώνιο της Αθήνας, ανάμεσά τους και η αθλήτρια Μαρία Φλεβοτόμου. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί στον Μαραθώνα με τερματισμό στο Παναθηναϊκό στάδιο της Αθήνας.

Ο Μιχάλης Πρεβενιός, ο Στέφανος Αντωνίνης αλλά και από τον ΑΟ Μυκόνου θα τρέξουν στο μαραθώνιο (στο πανελλήνιο πρωτάθλημα)  ο Γιώργος Πάνος, ο γνωστός υπερμαραθωνοδρόμος μας και η Μαρία Φλεβοτόμου, η γυναίκα του, η οποία επανέρχεται μετά από απουσία 3 χρόνων. Ο Γιώργος Πάνος τρέχει τα 42,2 χιλιόμετρα του μαραθωνίου μόλις 40 μέρες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σπάρταθλου, του αγώνα δρόμου δηλαδή Αθήνας - Σπάρτης 250 χιλιομέτρων.  

 Στον μαραθώνιο συμμετέχει επίσης ο δρομέας μας Πέτρος Μπουρνέλης με τη φιλοδοξία απλώς να τερματίσει καθώς πλέον εργάζεται ως ναυτικός και δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για προετοιμασία.

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο δόθηκε στις 09.00πμ από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας (Μαραθώνας). Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks στο χώρο της Εκκίνησης, σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής τους και το χρώμα του.  Η κατανομή των δρομέων σε blocks γίνεται σύμφωνα με τις επιδόσεις που πέτυχαν την τελευταία τριετία (2011-2013) και δηλώθηκαν από τους ίδιους τους δρομείς στη δήλωση συμμετοχής τους και μετά από σχετικό έλεγχο της Ο.Ε. Τυχόν μη αναγραφή επίδοσης στη δήλωση συμμετοχής επιφέρει την αυτόματη κατάταξη των συγκεκριμένων δρομέων στα δύο τελευταία blocks.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα έγινε "εκκίνηση κατά κύματα" (“wave start”). Θα δοθούν συνολικά επτά (7) διαδοχικές εκκινήσεις. Το αργότερο 15 λεπτά (08:45) πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης. Σύμφωνα με τα παραπάνω δε θα πρέπει να υπάρχει από πλευράς δρομέων καμία ανησυχία καθώς θα χρονομετρηθούν και με βάση τον «καθαρό» χρόνο (net time).

• Στις 09:00πμ. δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα (Block 1).
• Η εκκίνηση του 2ου block έγινε μετά από ένα (1΄) λεπτό (09:01).
• Η εκκίνηση του 3ου block δόθηκε μετά από δύο (2΄) λεπτά (09:03)
• Οι εκκινήσεις όλων των υπόλοιπων blocks έγιναν διαδοχικά με χρονικές αποστάσεις τεσσάρων (4΄) λεπτών.

Σημειώνεται ότι για να συμμετάσχει κάποιος στον Μαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Ο Μαραθώνιος Δρόμος και το Δυναμικό Βάδισμα τελειώνουν στις 17:30, συνυπολογίζοντας την χρονοκαθυστέρηση των επτά διαδοχικών εκκινήσεων.

Παράλληλα με το Μαραθώνιο Δρόμο διεξάγεται και ανοικτόςΑγώνας Δρόμου 10χλμ. Σ’ αυτόν συμμετέχει ο δρομέας του ΑΟΜ Παναγιώτης Νικολούζος ο οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και φιλοδοξεί να κάνει επίδοση κάτω των 40’.  

Η εκκίνηση για την διαδρομή του αγώνα δρόμου 10 χλμ. έγινε στις  9:05

Σημείο Εκκίνησης Αγώνα Δρόμου 10χλμ (& 5χλμ): Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά και δεξιά στην αλέα του Ζαππείου, στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη ( Eurobank), με κατεύθυνση προς Σύνταγμα.