Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 

 

Το Ελληνικό Σχέδιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για πρωτογενή δημιουργία νέων ή μεγαλύτερων νεοεμφανιζόμενων δημιουργών ή ακόμα και γηραιότερων με διάθεση για δημιουργία και με κυριότερο σκοπό τη διάδραση μεταξύ δύο διαφορετικών τεχνών, της μουσικής και του κινηματογράφου, προτείνει και προκηρύσσει του αγώνες για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους με θέμα: «Το ελληνικό τραγούδι και μουσική Ελλήνων συνθετών – Οπτικοακουστικά έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μουσική δημιουργία».


Η μουσική και ο κινηματογράφος ήταν πάντα «συνεργάτες». Αυτή τη φορά, ωστόσο, η αφετηρία είναι η μουσική, που θα αποτελέσει έναυσμα και ραχοκοκαλιά για κινηματογραφικές ιδέες – και όχι το αντίθετο. Το κυριότερο όμως είναι η διάδραση που μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα σε διαφορετικές τέχνες με ένα θέμα που φαίνεται να αφορά διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους.

Η θεματική ενότητα είναι συγκεκριμένη αλλά ταυτόχρονα αρκετά γενική. . Είναι γνωστό χρόνια τώρα ότι το τραγούδι επιδρά στις ζωές μας, ας είναι αυτό που θα εμπνεύσει αρκετούς Έλληνες κινηματογραφιστές για τη δημιουργία της ταινίας τους. Αυτή η βιωματική σχέση, ποικίλη και πολύμορφη, μπορεί να αποτελέσει το γόνιμο έδαφος για μια δημιουργία με ελευθερία στην ερμηνεία του θέματος και άρα στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους.

Δηλώσειςσυμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2014
Για περισσότερες πληροφορίες στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση: www.sgt.gr