Δήμαρχος Μυκόνου: Η τοπική μας κοινωνία κάθε χρόνο δίνει και περνάει με άριστα εξετάσεις σε εκατομμύρια επισκέπτες

Δήμαρχος Μυκόνου: Η τοπική μας κοινωνία κάθε χρόνο δίνει και περνάει με άριστα εξετάσεις σε εκατομμύρια επισκέπτες

 

 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς με ανάρτηση του στα μέσα μαζικής δικτύωσης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όπου συνοδευόταν από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη καθώς και για την άρση των μέτρων.
 
Η σχετική τοποθέτηση
 
Η σημερινή άρση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων επιβραβεύει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισε η τοπική μας κοινωνία τις ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας και σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την τουριστική σεζόν.
 
Στο πλαίσιο αυτό με την ευκαιρία της σημερινής τους επίσκεψης θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σημερινή τους παρουσία, αλλά και τη συνέπεια λόγων και πράξεων σε σχέση με τη λειτουργία της νέας Υποδιεύθυνσης Ελληνική Αστυνομία.
 
Η αυστηρή τήρηση των μέτρων και η διαφύλαξη της διεθνούς εικόνας του νησιού αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας και πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
 
Και βεβαίως η Πολιτεία με τις αρμόδιες Αρχές οφείλει να εφαρμόσει το νόμο και να προφυλάξει τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών από όσους προκρίνουν το πρόσκαιρο κέρδος από τη δημόσια υγεία και την προστασία του brand name του νησιού.
 
Όπως αποδείχθηκε  και από τη σημερινή σύσκεψη με τη συμμετοχή οικονομικών κοινωνικών και κρατικών φορέων θέλουμε και ζητάμε την εφαρμογή της νομιμότητας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
Θέλουμε αυστηρότερους ελέγχους στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.
Θέλουμε αυστηρή εφαρμογή των πρόσφατων μέτρων για τα παράνομα πάρτυ που εγκυμονούν υγειονομικούς κινδύνους.
Θέλουμε αστυνόμευση για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Η τοπική μας κοινωνία κάθε χρόνο δίνει και περνάει με άριστα εξετάσεις σε εκατομμύρια επισκέπτες και ανταγωνίζεται με επιτυχία τους μεγαλύτερους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς.
 
Έχει μάθει να δίνει τη μάχη του ανταγωνισμού και να κερδίζει επειδή είναι ευέλικτη και ξέρει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών. Για αυτό και θέλει καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρους όρους του παιχνιδιού.