Αυτά είναι τα κίνητρα σε γιατρούς-φαρμακοποιούς, προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με την «Ελευθερία»

Αυτά είναι τα  κίνητρα σε γιατρούς-φαρμακοποιούς, προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με την «Ελευθερία»

 

 

Με τη χώρα να σπάει το φράγμα των 10.000.000 εμβολιασμών, η κυβέρνηση δίνει μάχη πάση δυνάμει, προκειμένου μέσα στις επόμενες 45 ημέρες να χτιστεί το τείχος ανοσίας, που θα προστατεύσει τη χώρα από τον πανδημικό ιό και το κύμα των μεταλλάξεων.
 
Στο πλαίσιο αυτό, άμεσες θεωρούνται οι επίσημες ανακοινώσεις που θα σχετίζονται με την παροχή κινήτρων σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, με στόχο και αυτοί, με τη σειρά τους, να μπουν πιο δυναμικά στο κλείσιμο περισσότερων ραντεβού με την επιχείρηση "Ελευθερία". Μία...πρώτη γεύση έδωσε ο υπουργός Υγείας.
 
Όπως ανέφερε (μιλώντας στο Open) γιατροί και φαρμακοποιοί θα λαμβάνουν δέκα ευρώ για κάθε ραντεβού που κλείνουν, 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους και 50 ευρώ για εμβολιασμό κατ ' οίκον σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες και προβλήματα μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα.
 
Ήδη, έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν άμεσα (ακόμη και αυθημερόν) με όποιο εμβόλιο θέλουν, όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας 18 ετών και άνω.
 
Μπορούν, επίσης, να κλείσουν ραντεβού οι γονείς ή κάποιος που ανήκει στην ίδια οικογενειακά μερίδα για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ από την περασμένη Τρίτη, άνοιξε η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι θεράποντες γιατροί, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού τομέα, να δηλώνουν τους πολίτες, οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να προγραμματιστεί και να γίνει κατ’ οίκον ο εμβολιασμός τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.
 
"Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αυτή τη στιγμή οδηγείται από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία των ανεμβολίαστων.
 
Το λέω αυτό διότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά κυρίως οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και δυστυχώς οι συμπολίτες που χάνουν τη ζωή τους, ακόμα είναι συμπολίτες μας ανεμβολίαστοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν προστατευθεί από σοβαρή νόσηση εάν είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν.
 
 
Πρέπει, λοιπόν, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας έτσι όπως το θέλουμε και αυτό θα γίνει χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά εργαλεία τα οποία έχουμε στη διάθεση μας, όχι μόνο την κεντρική επικοινωνία, η οποία εδώ και πάρα πολλούς μήνες είναι πολύ έντονη αλλά και τοπικές πρωτοβουλίες", τόνισε ο πρωθυπουργός, που βρέθηκε χθες το απόγευμα στο νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας. 
 
Στην κυβέρνηση έχουν, εξακολουθητικά, στραμμένη την προσοχή τους στη μετάλλαξη "Δέλτα" του πανδημικού ιού, που επικρατεί σταδιακά και στη χώρα μας.
 
Διαπιστώνεται, μάλιστα, μετακίνηση των κρουσμάτων από τους νέους 15-25 ετών σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας και αύξηση των κρουσμάτων σε ενήλικες ηλικίες 40-60 ετών. Δηλαδή, μία ηλικιακή ομάδα με σχετικά χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.
 
Όπως επίσης και ότι βασική εστία μετάδοσης του ιού είναι οι χώροι διασκέδασης. "Οι μη εμβολιασμένοι αφενός κινδυνεύουν σοβαρά και αφετέρου γίνονται αναμεταδότες του ιού", σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη και με αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκε όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως και συγκεκριμένα ένα self-test και ένα rapid test σε όλη την επικράτεια. 
capital.gr