Προώθηση ρύθμισης για την πρόσβαση των κατοικιδίων στις πλαζ

Προώθηση ρύθμισης για την πρόσβαση των κατοικιδίων στις πλαζ

 

 

Με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προωθείται νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα της πρόσβασης των κατοικιδίων συντροφιάς σε παραλίες.
 
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, προβλέπεται η δημιουργία ορισμένων ειδικά διαμορφωμένων παραλιών, έπειτα από υπόδειξη των Λιμενικών Αρχών, στις οποίες θα επιτρέπεται στο εξής η πρόσβαση και η επαφή με το νερό για τα ζώα συντροφιάς.
 
Για την επιλογή των συγκεκριμένων παραλιών θα πρέπει, οι παραλίες να μην έχουν χαρακτηριστεί "πολυσύχναστες" από τις ισχύουσες διατάξεις και να μη συμπεριλαμβάνονται παραλίες που ο λουόμενος καταβάλει εισιτήριο σε αυτές.
 
Για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης πραγματοποίησε συνάντηση με θεσμικούς εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, και παρέθεσε στα μέλη των φιλοζωικών σωματείων το καθεστώς που ισχύει μέχρι τώρα, υπογραμμίζοντας το αναχρονιστικό πνεύμα που διέπει το σημερινό νομικό πλαίσιο.
 
Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε 
 
"Παρακολούθυσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη συζήτηση και τον προβληματισμό χιλιάδων πολιτών για το θέμα.Παράλληλα, έψαξα να βρω τι ισχύει στις άλλες χώρες της Ευρώπης και κατέληξα στη σημερινή λύση.
 
Πιστεύω άλλωστε, ότι η διασπορά του πληθυσμού, η πλούσια ακτογραμμή και η μοναδική πολυνησία που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας ευνοούνται από στοχευμένες λύσεις σε κάθε θέμα.
 
Οι οριζόντιες διατάξεις δεν καλύπτουν αυτήν την ιδιομορφία".