Βρετανία: Οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές στις πτήσεις

Βρετανία: Οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές στις πτήσεις

 

 

Oι μάσκες θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές στις πτήσεις μετά τις 19 Ιουλίου, προειδοποιούν οι αερομεταφορείς του Ην. Βασιλείου, παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει νομική απαίτηση για την επιβολή τους.
 
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν τους δικούς τους κανόνες όσον αφορά τις μάσκες και κορυφαίοι αερομεταφορείς της χώρας όπως οι British Airways, EasyJet, Jet2 και Ryanair επιβεβαιώνουν ότι θα διατηρήσουν τους τρέχοντες κανόνες αναφορικά με τις μάσκες.
 
Εκπρόσωπος της EasyJet δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αλλαγές στο καθεστώς μάσκας στις πτήσεις και ότι ο αερομεταφορέας θα επανεξετάσει στο μέλλον το ζήτημα.
 
Όπως υπογράμμισε, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε οδηγίες από τον ιατρικό μας σύμβουλο και μεγάλους κυβερνητικούς φορείς τους οποίους ακολουθούν οι αεροπορικές εταιρίες όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας, η Υπηρεσίας Ασφάλειας Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, και προς το παρόν η καθοδήγησή τους για τις μάσκες δεν έχει αλλάξει.
 
Το κυρίαρχο σωματείο της πολιτικής αεροπορίας, Unite, ισχυρίζεται ότι θα ήταν μεγάλη αμέλεια να μπει τέλος στη νομική απαίτηση για μάσκα στις 19 Ιουλίου. Οι τρέχουσες ρυθμίσεις παρέχουν διαβεβαιώσεις σε όσους εργάζονται και χρησιμοποιούν τις μεταφορές, αναφέρει το σωματείο.
tornosnews.gr