Με την συμμετοχή 7 αθλητών της Μυκόνου ο 31ος Μαραθώνιος της Αθήνας

Με την συμμετοχή 7 αθλητών της Μυκόνου ο 31ος Μαραθώνιος της Αθήνας

 

 

Σε λιγότερο από μία ώρα θα ανάψει η φλόγα της Μαραθώνιας Διαδρομής από τον Τύμβο των Μαραθωνομάχων στο πλαίσιο του 31ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας που διεξάγεται αύριο Κυριακή.

 

Στις 12:00 το μεσημέρι αθλητές, διοργανωτές, παράγοντες και πλήθος κόσμου θα συγκεντρωθούν στον αρχαιολογικό χώρο για να παρακολουθήσουν την συμβολική τελετή που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων κ. Δημήτρη Πάππα, στον 31ο Μαραθώνιο της Αθήνας αθλητές και από την Μύκονο έχουν δηλώσει συμμετοχή για να λάβουν μέρος στον ιστορικό αυτό θεσμό που κρατά ζωντανό ο Δήμος Αθηναίων.

 

Ο Μιχάλης Πρεβενιός, ο Στέφανος Αντωνίνης αλλά και από τον ΑΟ Μυκόνου θα τρέξουν στο μαραθώνιο (στο πανελλήνιο πρωτάθλημα)  ο Γιώργος Πάνος, ο γνωστός υπερμαραθωνοδρόμος μας και η Μαρία Φλεβοτόμου, η γυναίκα του, η οποία επανέρχεται μετά από απουσία 3 χρόνων. Ο ΓΙώργος Πάνος τρέχει τα 42,2 χιλιόμετρα του μαραθωνίου μόλις 40 μέρες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σπάρταθλου, του αγώνα δρόμου δηλαδή Αθήνας - Σπάρτης 250 χιλιομέτρων. 

 

 

"Στον μαραθώνιο θα τρέξει επίσης ο δρομέας μας Πέτρος Μπουρνέλης με τη φιλοδοξία απλώς να τερματίσει καθώς πλέον εργάζεται ως ναυτικός και δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για προετοιμασία. Στον αγώνα των 10 χλμ. θα αγωνιστεί ο δρομέας μας Παναγιώτης Νικολούζος ο οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και φιλοδοξεί να κάνει μια επίδοση κάτω από 40 λεπτά" καταλήγει ο κ. Πάππας.

 

Κεντρική ιδέα της σημερινής εκδήλωσης αφής της Φλόγας, είναι ότι οι άνθρωποι συσπειρώνονται γύρω από τον Τύμβο και κάνουν επίκληση στους πάτριους βωμούς αναζητώντας την ελπίδα ενόψει μιας έξωθεν απειλής, ενώ ως βασικό κείμενο χρησιμοποιείται ένα χορικό από τους Ηρακλειδείς του Ευριπίδη. Ο ημεροδρόμος (Λεωνίδας Αργυρόπουλος) ανάβει τη φλόγα και η ελπίδα επιστρέφει στα πρόσωπα των ανθρώπων.