Όμιλος jet2 | Αναστολή των πτήσεων στους πορτοκαλί προορισμούς μέχρι τις 21 Ιουλίου - Τις επόμενες μέρες οι κυβερνητικές αποφάσεις

Όμιλος jet2 | Αναστολή των πτήσεων στους πορτοκαλί προορισμούς μέχρι τις 21 Ιουλίου - Τις επόμενες μέρες οι κυβερνητικές αποφάσεις

 

 

Οι εταιρείες Jet2.com και Jet2holidays ανέστειλαν πτήσεις και πακέτα διακοπών στους προορισμούς της πορτοκαλί λίστας (στην οποία βρίσκεται και η Ελλάδα) έως και τις 18 Ιουλίου, αναμένοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα ταξίδια των Βρετανών.
 
Ο όμιλος της Jet2 χαιρέτισε την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τα ταξίδια, χωρίς καραντίνα, για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς μέχρι τις 28 Ιουλίου, όταν ξεκινούν και οι σχολικές διακοπές.
 
Το πρόγραμμα εμβολιασμών έχει ήδη τεράστια επιτυχία, οπότε ήρθε η ώρα για όλους να απολαύσουμε τα οφέλη αυτής της επιτυχίας, υπογραμμίζει ο jet2 σε ανακοίνωσή του. 
 
Ο όμιλος διαβεβαιώνει ότι για όποιες αλλαγές γίνουν στο πρόγραμμά του θα υπάρξει αυτόματη ακύρωση και επιστροφή χρημάτων, ενώ θα υπάρξει επικοινωνία με τους πελάτες με προτάσεις για θερινές αποδράσεις, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.
 
Το πρόγραμμα για τους πράσινους προορισμούς συνεχίζεται κανονικά.
 
Για την Τουρκία, που παραμένει στην κόκκινη λίστα, οι πτήσεις και οι διακοπές αναστέλλονται έως και τις 21 Ιουλίου.
 
Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να εξετάζει ολόκληρο το πρόγραμμά του, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ενημερώσεις. 
 
Η κυβέρνηση επιδιώκει να άρει τους περιορισμούς εντός του Ηνωμένου Βασιλείου στις 19 Ιουλίου, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο και για τα διεθνή ταξίδια.
 
Τις επόμενες ημέρες οι λεπτομέρειες
 
Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, είπε ότι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης, που θα επιτρέπουν στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες να αποφεύγουν την καραντίνα όταν επιστρέφουν από πορτοκαλί προορισμούς, θα αποκαλυφθούν «τις επόμενες ημέρες»
 
Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Σάντερλαντ την Πέμπτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε, πάντως, προηγούμενη δήλωση ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν θα είναι, τουλάχιστον φέτος, όπως ήταν πριν από την πανδημία, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι χωρίς προβλήματα.
 
Δήλωσε, ωστόσο, τη βεβαιότητά του ότι ο πλήρης εμβολιασμός θα λειτουργήσει απελευθερωτικά και θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ταξιδέψουν.
 
Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι η απόφαση για τα ταξίδια θα τεθεί σε εφαρμογή την πρώτη ολόκληρη εβδομάδα των σχολικών διακοπών στα τέλη Ιουλίου.
 
Ο υπουργός Τουρισμού Nigel Huddleston, εξάλλου, διέψευσε δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τους Βρετανούς αυτό το καλοκαίρι για διακοπές στη χώρα τους, λέγοντας ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο απασχολεί 100.000 άτομα και ως εκ τούτου η μέριμνα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει ο κλάδος πλήρως, ώστε να υπάρξει αποκατάσταση και στα εξερχόμενα ταξίδια αλλά και στα ταξίδια του εσωτερικού και του εισερχόμενου τουρισμού.
tornosnews.gr