Συναυλία "Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Βιβάλντι" στο Γρυπάρειο

Συναυλία

 

 
Η τρίτη συναυλία, του Φεστιβάλ Αντανάκλασις θα γιορτάσει τα γενέθλια του Μάνου Χατζιδάκι (23 Οκτωβρίου)... πώς αλλιώς; με ένα αφιέρωμα σε συνθέτες που τον ενέπνευσαν, όπως ο Βιβάλντι ανάμεσα σε άλλους, ποιητές που συνεργάστηκαν μαζί του, όπως ο Νίκος Γκάτσος, αλλά και με μια επιλογή από τα ωραιότερα τραγούδια του, ερμηνευμένα από το Αθηναϊκό κουιντέτο Δ. Δούνης και την φωνή της Ιωάννας Φόρτη. 
 
 
Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ και πριν από την έναρξη της συναυλίας, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, θα δοθεί δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο στους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Μυκόνου, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, από μουσικούς  - μέλη της Αθηναϊκής Μαντολινάτας "Νικόλαος Λάβδας", με θέμα το μαντολίνο, την ιστορία και τη χρήση του στη χώρα μας. 
 
 
Τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία, με τρόπο διαδραστικό, να έρθουν σε επαφή με το κλασικό μαντολίνο, να ακούσουν ζωντανά μουσικά παραδείγματα από την ορχήστρα, να πειραματιστούν με τη μουσική ορολογία και να μάθουν την  ιστορία του οργάνου μέσα απο εικόνες και παιχνίδι. 
 
 
Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα, μέσα από τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, τα οποία πραγματοποιούνται από μέλη της, μουσικοπαιδαγωγούς, εστιάζει στη γνωριμία των μαθητών με ένα όργανο το οποίο έχει πλούσια ιστορία στη χώρα μας,  δίνοντας έτσι το κίνητρο για την ενασχόληση τους με αυτό και προτείνοντας μια ολοκληρωμένη και συστηματική μουσική εκπαίδευση.
 
 
Το Αθηναϊκό Κουιντέτο “Δημήτρης Δούνης” της Αθηναϊκής Μαντολινάτας Ν. Λάβδας, ιδρύθηκε προς τιμήν ενός απ’ τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του μαντολίνου και αποτελείται από τους Γιώργο Γουμενάκη και Μιχάλη Σιδηρόπουλο, μαντολίνο, Γιάννη Γουμενάκη, μαντόλα, Γιώργο Θεοδωρόπουλο, μαντολοντσέλο και Βασιλική Λεοντάρη, κιθάρα.  Η  Ιωάννα Φόρτη έχει σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, που περιλαμβάνουν σημαντικούς συνθέτες, μαέστρους, τραγουδιστές και σκηνοθέτες και τους περισσότερους ελληνικούς πολιτιστικούς φορείς.
 
 
Γενική είσοδο 12 ευρώ. Τιμή εισιτηρίου για παιδιά, νἐους έως 18 ετών και φοιτητές έως 25 ετών, 8 ευρώ.
 
 
Συνδιοργάνωση: Γρυπάρειο Πολιτισικό Κέντρο Μυκόνου και specs 'n' arts