Βρετανία: Για το Δεκέμβριο και το 2022 μετατέθηκαν οι περισσότερες κρατήσεις διακοπών – Η Ελλάδα στους top προορισμούς

Βρετανία: Για το Δεκέμβριο και το 2022 μετατέθηκαν οι περισσότερες κρατήσεις διακοπών – Η Ελλάδα στους top προορισμούς

 

 

Ταξίδια το Δεκέμβριο και το 2022 αφορούν οι περισσότερες αναζητήσεις και κρατήσεις διακοπών που καταγράφονται σε έρευνα της TravelSupermarket, εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί σε σχέση με τα ταξίδια στο εξωτερικό.
 
Περισσότερες από τις μισές κρατήσεις (το 53%) που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από σύγκριση τιμών πακέτων διακοπών στην TravelSupermarket και από αναζητήσεις κρατήσεων αφορούν διακοπές το 2022. Το αντίστοιχο ποσοστό αναζητήσεων που παρατηρήθηκε την ίδια εβδομάδα του 2019, για διακοπές το 2020, ήταν μόλις 12%.
 
Συνολικά το 13% του συνόλου κρατήσεων αφορούν το Δεκέμβριο, και ξεπερνούν αθροιστικά το ποσοστό κρατήσεων για τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.
 
Μόνο το 21% των κρατήσεων πραγματοποιήθηκε για τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2021 και το 12% για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2021.
 
Ισπανία, Ελλάδα και ΗΠΑ είναι οι τρεις δημοφιλέστερες χώρες προορισμού, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα και απαιτείται καραντίνα μετά την επιστροφή των Βρετανών από αυτές.
 
Κρήτη, Τενερίφη, Ορλάντο και Νέα Υόρκη είναι οι κορυφαίοι προορισμοί σε επίπεδο αναζητήσεων με τις περισσότερες κρατήσεις να αφορούν τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Μπενιντόρμ, την Τενερίφη και το Ορλάντο.
 
Υπό κανονικές συνθήκες, η πλειονότητα των αναζητήσεων αυτή την περίοδο θα αφορούσε ταξίδια από σήμερα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όμως μέχρι στιγμής μόνο το ένα τέταρτο των κρατήσεων αφορούν αυτή την περίοδο, δήλωσε η εκπρόσωπος της TravelSupermarket, Emma Coulthurst. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η έλλειψη σαφήνειας οδηγούν τους ταξιδιώτες να προβαίνουν σε αναζητήσεις διακοπών το νέο έτος παρά αυτό το καλοκαίρι, τόνισε.
 
Ισπανία και Ελλάδα συγκεντρώνουν τις περισσότερες αναζητήσεις οργανωμένων πακέτων διακοπών από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόταση για αποφυγή καραντίνας των Βρετανών που είναι πλήρως εμβολιασμενοι. Οι εβδομαδιαίες αναζητήσεις για Ισπανία παρουσιάζουν αύξηση 12% και για Ελλάδα 79%. Η Τενερίφη, η Κρήτη και η Μαγιόρκα ήταν οι τρεις πιο περιζήτητοι προορισμοί πακέτου διακοπών κατά την περίοδο 17-22 Ιουνίου, αποδεικνύοντας μια στροφή του ενδιαφέροντος για τη Μεσόγειο.
 
Οι υψηλοί ρυθμοί εμβολιασμού και τα χαμηλά κρούσματα κορωνοϊού σε ορισμένα νησιά της Μεσογείου όπως οι Βαλεαρίδες, η Κρήτη και η Κέρκυρα καθώς και το γεγονός ότι ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε πως θα υιοθετηθεί νησιωτική προσέγγιση στο σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης, σημαίνει ότι τα νησιά βρίσκονται στη λίστα των πιο περιζήτητων προορισμών των Βρετανών, δήλωσε η κ. Coulthurst.
 
Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Κως και Ζάκυνθος είναι επίσης ελκυστικοί προορισμοί καθώς το βρετανικό ΥΠΕΞ επιτρέπει τις διακοπές εκεί, επομένως η κανονική ασφάλιση διακοπών ισχύει για τα ταξίδια αυτά.
 
tornosnews.gr