Κλειστά τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου Μυκόνου Αγ. Αρτεμίου

Κλειστά τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου Μυκόνου Αγ. Αρτεμίου

 

 

 

Στα πλαίσια του επίσημου εορτασμού της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, πολιούχου της Μυκόνου, για  πρώτη φορά εφέτος, η 20ή Οκτωβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα, θα είναι για όλο το Δήμο μας ημέρα αργίας και ειδικότερα για όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τους Δημοτικούς Φορείς, τους Κοινωφελείς Οργανισμούς, τα Σχολεία, τις Τράπεζες, τις Εμπορικές Επιχειρήσεις κλπ., κατ' αναλογία προς τις άλλες επίσημες αργίες όπως προβλέπεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 
Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, πολιούχου της πόλεως και της νήσου Μυκόνου και η θέσπιση τοπικής αργίας την 20ή Οκτωβρίου, έχει πρόσφατα καθιερωθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια του Προεδρικού Διατάγματος υπ' αρ. 139 (ΦΕΚ 222/Α'/17-10-2013).
 
Για τον φετινό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, έχει προσκληθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου- Μυκόνου κ Δωρόθεο Β', ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος Β', για να προεξάρχει των Λειτουργικών και Λατρευτικών εκδηλώσεων, σύμφωνα και με το αναλυτικό Πρόγραμμα της Κυριακής 19ης  και της Δευτέρας 20ης  Οκτωβρίου 2014 που έχει εκδοθεί από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου- Μυκόνου. 
 
Πατήστε την παρακάτω εικόνα για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.
 
Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αγ. Αρτεμίου Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αγ. Αρτεμίου