Χαμός στον Πειραιά: Με τις βαλίτσες στο χέρι οι επιβάτες - Απεργούν οι ναυτεργάτες

Χαμός στον Πειραιά: Με τις βαλίτσες στο χέρι οι επιβάτες - Απεργούν οι ναυτεργάτες

 

 

 

Χαμός επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά με τα εκδοτήρια να είναι ανοιχτά παρά την απεργία και τον κόσμο να προσπαθεί να αλλάξει τα εισιτήριά του.
 
Όπως καταγγέλλουν πολλοί πολίτες, δεν ενημερώθηκαν ότι δεν θα αναχωρήσουν σήμερα τα πλοία, ενώ σημειώνουν ότι οι εταιρείες τους έλεγαν το αντίθετο.
 
«Γνώριζα ότι υπάρχει απεργία, αλλά δεν μπορώ να ξέρω ποια σωματεία προχωρούν στην απεργία. Έχει ευθύνη η εταιρεία» λέει μια γυναίκα στο OPEN.
 
Άλλος ταξιδιώτης είπε επίσης ότι «από την εταιρεία του είπαν ότι θα ταξιδέψουν κανονικά και ότι δεν θα γίνει η απεργία γιατί θα είναι παράνομη».
 
Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι «μας ταλαιπωρούν αδίκως» ενώ άλλοι λένε ότι «δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλον λόγο από το ότι μας κουβάλησαν για να ασκήσουμε πίεση στους ανθρώπους που απεργούν».
 
 
Συγκέντρωση στα πλοία που είναι δεμένα στην πύλη Ε8 στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούν ναυτεργάτες παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη.
Οι ναυτεργάτες ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους από τις 5:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά το κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την απεργία.
cnn.gr