Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις σε σχολεία των Κυκλάδων του ERASMUS+ SPORT

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις σε σχολεία των Κυκλάδων του ERASMUS+ SPORT

 

 

 

Με την υλοποίηση των Δράσεων στα σχολεία των Κυκλάδων που ανταποκρίθηκαν προχώρησε το τελευταίο εξάμηνο η υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS+ SPORT «Ήπιες Δεξιότητες για την ενεργό νεολαία μέσω του αθλητισμού». Παρόλη την πανδημία και τις δυσκολίες που αυτές επέφερε στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, η εκπαιδευτική κοινότητα αγκάλιασε το πρόγραμμα, και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων δημόσια ευχαριστεί όσους και όσες συμμετείχαν.
 
συμμετοχή 5 σχολείων σε διαφορετικά νησιά: Στην Άνδρο (Κόρθι), στην Σύρο, στην Μύκονο, στην Αμοργό και στην Κέα.
 
ενημέρωση με την παραγωγή video της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με πρώην ή νυν αθλητές οι οποίοι απευθύνθηκαν στους νέους/νέες και τους παρουσίασαν το πώς ο αθλητισμός και ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσoυν θετικά την ανάπτυξη των «ήπιων δεξιοτήτων».
 
200 παιδιά συμμετείχαν στο 1ο στάδιο της πανευρωπαϊκής έρευνας για τις ήπιες δεξιότητες μέσω του αθλητισμού. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα γίνουν γνωστά μόλις ολοκληρωθεί και η 2η φάση της έρευνας. 
 
Το πρόγραμμα Soft Skills Through Sport For Active Youth (SSAY) αφορά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14-10 ετών εστιάζει στις ήπιες δεξιότητες όπως το ομαδικό πνεύμα, η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η προσαρμοστικότητα, η οργάνωση και διαχείριση χρόνου, η επίλυση προβλημάτων. Οι δεξιότητες αυτές είναι απαραίτητες γιατί συμβάλουν στην μελλοντική επαγγελματική ζωή των νέων και ανεξάρτητες από το κοινωνικό, επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον
 
Στα σχολεία που συμμετείχαν, στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και στους μαθητές και τις μαθήτριες χορηγήθηκαν Βεβαιώσεις Συμμετοχής. Επίσης, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων  δώρισε αθλητικό υλικό σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξοικείωσής με το στίβο καθώς και κινητροδότησης των εφήβων μαθητών και μαθητριών.