Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος εκτελεστικός γραμματέας της Π.Ν.ΑΙ. Δημήτρης Σκιαδάς

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος εκτελεστικός γραμματέας της Π.Ν.ΑΙ. Δημήτρης Σκιαδάς

 


Καθήκοντα  εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει από σήμερα Δευτέρα ο κ. Δημήτρης Σκιαδάς, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών  του Παν/μιου Μακεδονίας.
 
Από τα εμπειρότερα στελέχη σε θέματα δημόσιας διοίκησης στη χώρα, με μεγάλη επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία σε εθνικούς οργανισμούς, ο κ. Σκιαδάς εντάσσεται στην υψηλότατων προδιαγραφών ομάδα διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο τη μεταμόρφωση και προαγωγή ενός βαρέως και δαιδαλώδους οργανισμού, σε έναν αποτελεσματικό μηχανισμό, με βασική προϋπόθεση τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών.
 
Στις αρμοδιότητες του εκτελεστικού γραμματέα εμπίπτουν τα θέματα διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα  ο συντονισμός δράσης των αντιπεριφερειαρχών και των διοικητικών υπηρεσιών, η παρακολούθηση της εφαρμογής των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και η οργάνωση των νέων διοικητικών μονάδων της Περιφέρειας, βάση του νέου Οργανισμού λειτουργίας, που θα ψηφιστεί στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή. 

 
Για τον νέο εκτελεστικό γραμματέα, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
 
«Η επιλογή στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του κ. Δημήτρη Σκιαδά, εμπειρότατου στελέχους της Δημόσιας Διοίκησης, σηματοδοτεί το χτίσιμο μιας ομάδας έργου διοίκησης υψηλών προδιαγραφών, η οποία συλλογικά θα έχει ως κοινό στόχο τρεις άξονες: την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την παραγωγική και αποτελεσματική λειτουργία της Περιφέρειας και εν τέλει την αρτιότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Η εποχή μας επιτάσσει ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα, χαρακτηριστικά που διακρίνουν τον κ. Σκιαδά και την ομάδα που τον περιβάλει. Τοποθετούμε λοιπόν τον πήχη ψηλά, δημιουργώντας ένα πλαίσιο λειτουργίας που θα σέβεται τους κανόνες και θα δρα με διαφάνεια, έννοια άγνωστη ή επιμελώς κακοποιημένη στο παρελθόν. Κινούμενοι σε αυτήν την τροχιά , αποκλειστικά, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και της κοινωνίας με τον τρόπο που ήδη στις πρώτες 30 ημέρες της θητείας μας αποδείξαμε.»
 
 
Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Σκιαδάς δήλωσε: 
«Η πρόσκληση και προτροπή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για συνεργασία ήταν ιδιαίτερα τιμητική για μένα. Μια περιφέρεια όπως το Νότιο Αιγαίο, έχει να διαδραματίσει ρόλο εθνικό και αναπτυξιακό και οικονομικό, όχι μόνο για τα στενά γεωγραφικά της όρια, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά, με προσήλωση στις αρχές της  διαφάνειας και της νομιμότητας, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη. Προτιθέμεθα να είμαστε αυστηροί και δίκαιοι, αποτελεσματικοί και χρήσιμοι ακόμη κι αν χρειαστεί να μην είμαστε ιδιαίτερα ευχάριστοι . Ήδη έχουμε αρχίσει την εις βάθος μελέτη των αρμοδιοτήτων που έχει να καλύψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στόχος μας είναι η προαγωγή της δημόσιας διοίκησης ώστε να παραχθεί γρήγορα και αποτελεσματικά το επιθυμητό αποτέλεσμα».