Άσχημα μαντάτα από την Ολλανδία - Βάζει στο πορτοκαλί το Νότιο Αιγαίο

Άσχημα μαντάτα από την Ολλανδία - Βάζει στο πορτοκαλί το Νότιο Αιγαίο

Μία δυσάρεστη εξέλιξη για τον τουρισμό ήρθε τα ξημερώματα της Παρασκευής από την Ολλανδία. Η χωρα της τουλίπας αποφάσισε να εντάξει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στην προστοκαλί ζώνη επικινδυνότητας λόγω κορωνοϊού. 

Την στιγμή που ο τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο έχει ξεκινήσει και μάλιστα με ενθαρρυντικά μηνύματα, μετά την Αγγλία, έρχεται και η Ολλανδία να βάλει στο πορτοκαλί την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από τις 30 Μαϊου.

Κατόπιν αυτού σε όσους ταξιδέψουν θα απαιτείται εξέταση - τεστ πριν την πτήση επιστροφής στην Ολλανδία και καραντίνα μετά την άφιξη. Η αλλαγή στάσης της Ολλανδικής κυβέρνησης έρχεται μετά την πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στο Νότιο Αιγαίο τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί στο Αρχιπέλαγος". 

Η Ολλανδία είναι η δεύτερη Ευρωπαϊκή χώρα μετά ττο Ηνωμένο Βασίλειο που θέτει σε πορτοκαλί ζώνη τη χώρα μας. 

Όπως αναφέρει το in.gr "Ήδη οι μεγάλοι ολλανδικοί tour operators, μεταξύ των οποίων Corendon, Sunweb και TUI ανακοίνωσαν την αναστολή των προγραμμάτων τους, κάποιοι για 2 εβδομάδες και κάποιοι έως τις 3 Ιουνίου που θα υπάρξει επαναξιολόγηση".