Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Δύο νέες ρυθμίσεις που θα φέρουν τουρίστες από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Δύο νέες ρυθμίσεις που θα φέρουν τουρίστες από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο

 

 

Μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει δύο ακόμη ρυθμίσεις ώστε να διευρυνθεί το άνοιγμα του ευρωπαϊκού τουρισμού σε περισσότερες χώρες εκτός ΕΕ.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που δημοσιεύονται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δύο πρόσθετες ρυθμίσεις αναμένεται να είναι:
 
Η πρώτη: Θα υπάρξει πράσινη λίστα χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα επιτρέπει στους πολίτες τους τα ταξίδια διακοπών στις χώρες της ΕΕ, εφόσον το ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού είναι κάτω από 100 ανά 100.000 κατοίκους και όχι 25 ανά 100.000 που ισχύει τώρα.
 
Στη λίστα αυτή θα συμπεριληφθεί και το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει 44 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και οι ΗΠΑ με 35 κρούσματα ανά 100.000.
 
Η δεύτερη ρύθμιση, που συζητείται: Να υπάρξει άρση ταξιδιωτικών περιορισμών από χώρες εκτός ΕΕ με υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων. Η πρόταση της Επιτροπής θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη σε σύσκεψη συναρμόδιων στελεχών και αναμένεται να εγκριθεί επισήμως στο Συμβούλιο των Υπουργών Εμπορίου της ΕΕ την Πέμπτη, εάν βεβαίως υπάρξει συμφωνία.
 
Η ΕΕ αναμένεται επίσης να υιοθετήσει ομοιόμορφες προϋποθέσεις εισόδου, παρέχοντας στους πλήρως εμβολιασμένους παραθεριστές από χώρες χαμηλού κινδύνου απεριόριστη είσοδο στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλους δημοφιλείς προορισμούς.
 
Nα μπουν στην πράσινη λίστα Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία
 
Επισημαίνεται ότι χθες ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways Sean Doyle και ο ομόλογός του στο αεροδρόμιο Heathrow, John Holland-Kaye, προειδοποίησαν ότι η περιορισμένη πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο του νέου συστήματος σηματοδότησης των χωρών για το άνοιγμα των ταξιδιών των Βρετανών στο εξωτερικό απειλεί να προκαλέσει τεράστιες απώλειες στην ταξιδιωτική βιομηχανία, παρά την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμών.
 
Οι δύο παράγοντες απηύθυναν έκκληση στους υπουργούς να αναθεωρήσουν τον κατάλογο των χωρών της πράσινης λίστας για το καλοκαίρι, περιλαμβάνοντας την Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία και Μάλτα, χώρες που έχουν κάνει «τεράστια πρόοδο» στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης και στην αύξηση των επιπέδων εμβολιασμού.
 
Ο Holland-Kaye είπε χαρακτηριστικά ότι μια τέτοια πράσινη λίστα στους δημοφιλείς προορισμούς των Βρετανών θα βοηθήσει στις επιλογές κρατήσεων χωρίς υψηλές τιμές, όπως θα συμβεί με τις περιορισμένες επιλογές και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
 
Ο Sean Doyle δήλωσε έκπληκτος από τις προειδοποιήσεις Βρετανών υπουργών προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις διακοπές στις χώρες της πορτοκαλί και της κόκκινης λίστας (στις οποίες βρίσκονται τώρα σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, με εξαίρεση την Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ και την Ισλανδία).
 
Και οι δύο, βεβαίως, υπογράμμισαν ότι εάν δεν υπάρξει αυτό το άνοιγμα οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για την τουριστική βιομηχανία (και) της Βρετανίας.
 
tornosnews.gr