Αλλάζοντας τη ζωή μας

Αλλάζοντας τη ζωή μας

 

 

Μία Ιστορία:
 
Κάποιος καθόταν σε ένα τραπέζι μεγάλου εστιατορίου και κοίταζε αφηρημένα μπροστά του, σαν να ονειροπολούσε. Τον πλησίασε ο σερβιτόρος και τον ρώτησε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
 
Ξαφνιασμένος αυτός σήκωσε το βλέμμα και είδε ότι ο σερβιτόρος στην πραγματικότητα ήταν ο Θεός. Συνέχισε να τον κοιτάζει για λίγο και μετά κοίταξε κάτω στο τραπέζι.
 
«Ναι», είπε με πικρία, «υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν είναι η ζωή αυτή που παρήγγειλα- είχα παραγγείλει κάτι καλύτερο, κάτι γεμάτο χαρά και επιτυχία. 
Ήθελα λεφτά , πολλά λεφτά.
A,  ναι, ήθελα επίσης να είμαι αδύνατος. Και μια που ρώτησες, να σου πω επίσης, φίλε, ότι ήθελα να βρω την αληθινή αγάπη, και ένα ωραίο αμάξι, και να αρέσω στις γυναίκες, και ήθελα οπωσδήποτε να μιλώ δυο-τρείς γλώσσες, να ξέρω να μαγειρεύω και να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο. Αφού με ρωτάς, λοιπόν, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ναι, υπάρχει. Δεν είναι αυτή η ζωή που παρήγγειλα. Ήθελα κάτι καλύτερο, όχι αυτό».
 
Ενώ ο πελάτης κοίταζε ακόμα το τραπέζι, άκουσε τον Θεό να μιλά με γαλήνια φωνή:
 
«Τότε, άλλαξέ την. Ξέρεις, μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου όποτε θέλεις».
 
Τότε ο πελάτης σήκωσε το βλέμμα  και ο Θεός είχε χαθεί.
 
Κοίταξε γύρω του στο εστιατόριο και είδε τους άλλους πελάτες να κοιτάζουν και αυτοί εκεί όπου πριν από λίγο στέκονταν οι σερβιτόροι τους.
 
 
Απόσπασμα απο το βιβλίο "Μικρά βήματα για μεγάλες αλλαγές" 
του Seager Robin