Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 10/10 στη Σύρο

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 10/10 στη Σύρο

 

 

 
Με πλήθος θεμάτων στην ημερήσια διάταξη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στη Σύρο. Σαρανταεννέα θέματα συνθέτουν την ατζέντα του Συμβουλίου με πρώτο την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 
 
Το έβδομο θέμα της συνεδρίασης αφορά την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αγορές του εξωτερικού και η σύναψη προγραμματικής σύβασης μεταξύ Π.Ν.ΑΙ. με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για τον σκοπό αυτό. 
 
 
Η πλειοψηφία των θεμάτων αφορά Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μεταξύ άλλων και η  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο : Αιολικό πάρκο ισχύος 30MW της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» στη θέση «Σκοπιά – Άγιος Συμεών – Μεγάλη Πέτρα» του Δήμου Άνδρου, Νομού Κυκλάδων, την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με συνημμένο Σχέδιο Διαχείρισης Εξορυκτικών Αποβλήτων από την S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε. για την εκμετάλλευση ορυχείου περλίτη με εγκαταστάσεις επεξεργασίας περλίτη, σε έκταση 629.517 τ.μ. στη θέση «Τσιγκράδο» Δήμου Μήλου ΠΕ Νοτίου Αιγαίου και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής (ΑΣΠ) της (ΕΗ Θήρας (ανανέωση Α.Ε.Π.Ο.).
 
Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου ΕΡΜΗΣ.