Έκθεση κεραμικής της Άννας Συνοδινού στη Δημοτική Πινακοθήκη

Έκθεση κεραμικής της Άννας Συνοδινού στη Δημοτική Πινακοθήκη

 

Εγκαίνια έκθεσης κεραμικής της Άννας Συνοδινού, θα πραγματοποιηθούν σήμερα από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας & Ανάπτυξης Μυκόνου. 
 
Τα εγκαίνια θα ξεκινήσουν στις 21:00 το βράδυ, στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης στην οδό Καλογερά ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και της 10 Οκτωβρίου με ώρες λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι της 23:00 το βράδυ.
 
Η Άννα Συνοδινού γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στην Κεντρική Αφρική.
 
Σπούδασε μαθηματικά στη Γαλλία και εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Παρίσι και στο Μεξικό. Ασχολήθηκε με την κεραμική τέχνη θητεύοντας δίπλα στη Helena Klug μαθήτρια του περίφημου Bernard Leach. To 1997 γύρισε στην Αμοργό από όπου είναι και η καταγωγή της και άνοιξε το δικό της εργαστήρι κεραμικής όπου εφαρμόζει μια αρχαία Ιαπωνική τεχνική. 
 
Χρησιμοποιεί πηλό με πυρίμαχη άμμο, Stoneware, που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός.
 
Αυτό της δίνει την δυνατότητα να ψήνει τα έργα της σε ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία και  συγκεκριμένα στους 1200C-1300C. Τα κεραμικά χρωματίζονται με γυαλώματα και σμάλτα μη τοξικά, τα οποία εφαρμόζονται ένα προς ένα, πάνω στον στεγνό-άψητο πηλό, με πινέλα και έχουν σαν κύρια συστατικά τους την πορσελάνη και την στάχτη από δέντρα ελιάς.