Εξώδικο στην ιστοσελίδα που δημοσίευσε αποσπάσματα του δ.σ. από τον Π.Α.Κ.Ο. Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ

Εξώδικο στην ιστοσελίδα που δημοσίευσε αποσπάσματα του δ.σ. από τον Π.Α.Κ.Ο. Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ

 

 

 

Την αποστολή εξωδίκου στην σελίδα που δημοσίευσε μέρος του διοικητικού συμβουλίου του Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 αποφάσισε κατά την χθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του Οργανισμού. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία ενώ απορρίφθηκε η προσφυγή στην υπηρεσία προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με την απόφαση το εξώδικο θα ζητά να "κατέβει" η επίμαχη δημοσίευση από την ιστοσελίδα.
 
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρίας για το GTPR με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Μυκόνου, οι συνεδριάσεις των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως ο Δήμος και ο ΠΑΚΟ Γ. Αξιώτης, υπόκεινται στους ίδιους νόμους και για να γίνει καταγραφή από οποιονδήποτε ή ζωντανή μετάδοση των συμβουλίων θα πρέπει να έχει ενημερωθεί το συμβούλιο και να έχει δώσει την έγκρισή του. 
 
Με τα νέα δεδομένα των τηλεδιασκέψεων θα πρέπει άμεσα να ρυθμιστούν τα θέματα που προκείπτουν και να γίνει ορθή διαδικασία και να υπάρξει κανονισμός λειτουργίας που θα αφορά και τις καταγραφές και τις δημοσιοποιήσεις των διοικητικών συμβουλίων, όπως και να οριστεί υπεύθυνος για τα προσωπικά δεδομένα στον Οργανισμό.  
 
Αναφορικά με το επίμαχο συμβούλιο, όσο και άλλα που έχουν προηγηθεί και αναφέρονται στο θέμα της συγκεκριμένης ανάθεσης, ζητήθηκε εν νέου από μέλη του Δ.Σ. να δοθούν στη δημοσιότητα μέσω των social media του Οργανισμού, είτε με εικόνα, είτε μόνο με ήχο ώστε να γίνουν σαφή όσα διαδραματίστηκαν στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις. 
 
Τέλος όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη που θεωρούν ότι θίχθηκαν από την δημοσιοποίηση των αποσπασμάτων της συζήτησης, μπορούν να προβούν σε νομικές διαδικασίες εναντίον της ιστοσελίδας που τα δημοσίευσε.