Σεμινάρια Μοναστηριακής Κουζίνας και Παραδοσιακής Αρτοποιίας

Σεμινάρια Μοναστηριακής Κουζίνας και Παραδοσιακής Αρτοποιίας

Aκολουθώντας τις ωραιότερες ημέρες του εκκλησιαστικού μας εορτολογίου το ΚΕΚ Γεννηματάς εντάσσει δύο νέες εξαιρετικές και επίκαιρες δράσεις στο τόσο επιτυχημένο 12ήμερο γαστρονομίας.
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
 
Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου  : πρωινό τμήμα 10-12πμ & απογευματινό τμήμα 3:00 – 5:00μμ
 
Μια γαστρονομική παράδοση αιώνων, βασισμένη στα αγνά υλικά, το μεράκι, στη μεσογειακή διατροφή. Απόλυτα υγιεινή, φυσικά νηστίσιμη και προσαρμοσμένη στο άγιο πνεύμα των ημερών!!
 
Τα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια απευθύνονται σε όλους τους λάτρεις, επαγγελματίες και μη, της μαγειρικής και τους εξερευνητές των γεύσεων.
 
ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ
 
Μεγάλη Τρίτη 27 & Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου :  πρωινό τμήμα 10-12πμ & απογευματινό τμήμα 3:00 – 5:00μμ
 
Δύο ημέρες προσανατολισμένες στα μυστικά στις τεχνικές και στις τεχνολογίες ωρίμανσης αρτοποιημάτων. Παραδοσιακές συνταγές  συναντούν σύγχρονα υλικά και μεθόδους. Το δωρεάν διήμερο  σεμινάριο απευθύνεται  σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης αλλά και όσους από μεράκι επιδίδονται στην τέχνη της Αρτοποιίας.
 
Οδηγοί και σε αυτό το γαστρονομικό σεργιάνι, με τις τεχνικές, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, θα είναι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, και καταξιωμένοι εκπαιδευτές στο χώρο της εστίασης.
 
Ακολουθώντας της εξελίξεις και με βάση τις νέες επιταγές επιμόρφωσης λόγω της πανδημίας του Covid 19, οι εκπαιδεύσεις αυτές θα υλοποιηθούν εξ αποστάσεως διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης του ΚΕΚ για την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών.
 
Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις, ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.