Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία

 

 

Το πιο πιθανό είναι να ανοίξουν Γυμνάσια και δημοτικά σχολεία στις 10 Μαΐου είπε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
 
«H 10η Μαΐου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test» δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
 
«Τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί από την κυβέρνηση, η ημερομηνία «κλειδί» για τα επόμενα βήματα είναι η 14η Μαΐου, οπότε και θα ανοίξει ο τουρισμός. Λίγες μέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου, δρομολογείται το άνοιγμα της εστίασης και η επιστροφή των μαθητών του δημοτικού και των γυμνασίων στα θρανία, αν και το τελευταίο, μένει να αποδειχθεί. Και αυτό, γιατί κατά την πρώτη λειτουργία των Λυκείων, διαπιστώθηκαν πολλά κρούσματα, τα οποία μάλιστα, αυξήθηκαν μέσα στην εβδομάδα. Το plan Β της κυβέρνησης, όπως πληροφορείται το iEidiseis, είναι να επιστρέψουν στα θρανία μόνο οι μικρότεροι μαθητές του δημοτικού.
 
Στόχος μας να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Μαΐου είπε και πριν από δύο μέρες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στο OPEN. Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε «σημαντικό εργαλείο» τα self test, αποκαλύπτοντας ότι σχεδόν 600 μαθητές και καθηγητές έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.
 
Υπενθυμίζεται ότι υπό εξέταση είναι η ακύρωση των προαγωγικών εξετάσεων, ενώ οι Πανελλήνιες 2021 θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο.
ieidiseis.gr