Απρίλιο οι αποφάσεις και για νέες ελαφρύνσεις το 2021-22

Απρίλιο οι αποφάσεις και για νέες ελαφρύνσεις το 2021-22

 

 

 

O πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε  σε συντέντευξή του, την πρόθεση της κυβέρνησης να μην επανέλθει η εισφορά αλληλεγγύης το 2022 - Στο Μεσοπρόθεσμο τα επόμενα βήματα για φοροελαφρύνσεις έως το 2023
 
Στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να υποβληθεί στις Βρυξέλλες έως τα τέλη Απριλίου, θα αποτυπώνονται πιθανότατα οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα στις φοροελαφρύνσεις ως το 2023.
 
Ήδη χθες ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε  σε συντέντευξή του, την πρόθεση της κυβέρνησης να μην επανέλθει η εισφορά αλληλεγγύης το 2022.  Και τότε θα φανεί αν αντέχουν τα κρατικά ταμεία για να επεκταθεί την επόμενη φορά και σε συνταξούχους ή υπαλλήλους δημοσίου. Ωστόσο, επειδή η κυβέρνηση βάζει «στο ζύγι» και άλλες  ελαφρύνσεις (όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών) δεν αποκλείεται να καθυστερήσει κι άλλο η ανακοίνωση των φορολογικών παρεμβάσεων της διετίας 2022-2023.
 
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με ταυτόχρονη μείωση του ανώτατου πλαφόν.
 
Υπό τις παρούσες συνθήκες, το συνδυαστικό όφελος για τους εργαζόμενους αλλά και τις επιχειρήσεις, προσεγγίζει το 1,5 δισ ευρώ. Από τα 800 ευρώ μικτά και άνω, υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα έχουν μια ελάφρυνση 10 ευρώ μεικτά το μήνα, ή 140 ευρώ το χρόονο.
 
Στα σχέδια βρίσκονται ακόμα αλλαγές του 2015, η πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης  σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η μείωση του εταιρικού φόρου και των συντελεστών του ΦΠΑ.
newmoney.gr