Στα μέσα Απριλίου το Travel Pass της ΙΑΤΑ - Στο 38% του 2019 η αεροπορική κίνηση φέτος, η αισιόδοξη εκτίμηση

Στα μέσα Απριλίου το Travel Pass της ΙΑΤΑ - Στο 38% του 2019 η αεροπορική κίνηση φέτος, η αισιόδοξη εκτίμηση

 

 

Στα μέσα Απριλίου θα κυκλοφορήσει επίσημα το ψηφιακό ταξιδιωτικό πάσο υγείας Travel Pass της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).
 
Υπενθυμίζεται ότι το Travel Pass είναι μια εφαρμογή για κινητά, δίνοντας τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται έγκυρες πιστοποιήσεις από τεστ και εμβόλια κορωνοϊού. Αυτό, σύμφωνα με την IATA, θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του check-in των επιβατών.
 
Αρχικά, όπως έγινε γνωστό, η εφαρμογή θα ξεκινήσει στην πλατφόρμα iOS και λίγο αργότερα στο Android.
 
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της IATA για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, Kamil Alawadhi, το Travel Pass θα έχει επιτυχία μόνο όταν το υιοθετήσουν αεροπορικές εταιρείες, χώρες και αεροδρόμια.
 
Η ΙΑΤΑ προσδοκά ότι το Travel Pass θα δώσει ώθηση στα αεροπορικά ταξίδια, καθώς οι μέχρι τώρα προβλέψεις της είναι ότι η αεροπορική κίνηση το 2021 θα κυμανθεί σε επίπεδα μεταξύ του 33% και 38% του 2019.
 
Το 38%, που αποτελεί το αισιόδοξο σενάριο, θα επιτευχθεί εφόσον εμβολιαστεί ο πληθυσμός και αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Το 33%, που είναι το απαισιόδοξο σενάριο, θα επέλθει εάν διατηρηθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, κυρίως τη θερινή περίοδο.
 
Πάντως, το 2021 ξεκίνησε πολύ αδύναμα και πλέον διαφάινεται ότι το πρώτο εξάμηνο θα είναι χειρότερο από ό, τι αναμενόταν.