Διακοπή εργασιών στα Καστελλάκια - Το λόγο έχει τώρα το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Τήνου - Μυκόνου

Διακοπή εργασιών στα Καστελλάκια - Το λόγο έχει τώρα το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Τήνου - Μυκόνου

 

 

Την διακοπή εργασιών στο οικόπεδο που πραγματοποιούνταν εκβραχισμός στην περιοχή Καστελλάκια στον Πλατύ Γιαλό, διέταξε η Πολεοδομία της Συρου μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, την κινητοποίηση του Δημάρχου και τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσε.
 
 
Με έγγραφό της η δ/νση Πολεοδομίας Σύρου – Ερμούπολης προς το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου το οποίο κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου ζητά την διακοπή οποιονδήποτε οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο ακίνητο μέχρι να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Τήνου - Μυκόνου. 
 
Τα μηχανήματα αποχώρησαν από το σημείο των εργασιών ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Τήνου – Μυκόνου.
 
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 της ΖΟΕ Μυκόνου 8/03/2005 μεταξύ άλλων είναι ξεκάθαρο ότι: 
 
Απαγορεύεται η διαπλάτυνση, αλλοίωση ή καταστροφή των παραδοσιακά δομημένων μονοπατιών που πρέπει να παραμένουν αναλλοίωτα καθώς και η μετατροπή τους σε αμαξητούς δρόμους, όπως επίσης
 
Απαγορεύεται η καταστροφή και αλλοίωση των χαρακτηριστικών βραχωδών εξάρσεων, είτε αυτές είναι συμπαγείς, είτε συντίθενται από μεμονωμένους ογκόλιθους. Επιπλέον απαγορεύεται η καταστροφή μεμονωμένων ογκόλιθων, ελάχιστου εμβαδού 4 τ.μ. και άνω, εντός των γηπέδων.